Antena Meniu Search
x

Video Marile oraşe din România intră, pe rând, în scenariul galben. Rata de incidenţă tot mai mare aduce noi restricţii COVID

Creşterea numărulul cazurilor de COVID-19 a făcut ca tot mai mai multe mari oraşe din ţară să intre în scenariul galben. Asta înseamnă noi restricţii pentru locuitori, dar şi pentru proprietarii de localuri. În unele locuri, masca de protecţie a redevenit obligatorie, chiar şi în aer liber.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 17.09.2021, 13:34

Vezi și

Cluj-Napoca, Baia Mare si Arad sunt doar cateva dintre oraşele României care au intrat în scenariul galben şi unde au fost impuse noi restricţii. După Arad, a venit rândul autorităţilor din Baia Mare să impună purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice din aer liber, în preajma unităţilor de învăţământ sau în târguri, pieţe, staţii de autobuz şi alte locuri aglomerate.

Şi în Bucureşti, rata de infectare cu coronavirus a depăşit pragul de 2 cazuri la mia de locuitori. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență urmează să se întrunească, cel mai probabil vineri, pentru a decide noi restricții pentru locuitorii din Capitală.

Restricţii COVID în scenariul galben

Restricţiile din scenariul galben vizează în principal limitarea numărului de participanți la diferite activități. Astfel, sălile de spectacole vor putea funcționa la maximum 70% din capacitate, iar la evenimentele sportive vor avea acces doar cei vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală, însă doar cu ocuparea a cel mult jumătate din capacitatea spațiului.

Festivalurile sau concertele pot fi organziate cu cel mult 2.500 de participanți, de asemenea vaccinați sau testați. Nunțile, botezurile și alte evenimente private pot avea loc în interior cu cel mult 300 de persoane, dacă sunt vaccinate sau testate. În caz contrar, numărul se limitează la 150. Tot în acest scenariu, se închid din nou piscinele interioare, dar şi sălile de jocuri de noroc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Marile oraşe din România intră, pe rând, în scenariul galben. Rata de incidenţă tot mai mare aduce noi restricţii COVID