Antena Meniu Search
x

Maşina a doi români, vandalizată în Norvegia

Doi fraţi români din Bihor au ajuns în presa locală norvegiană, după ce, spun ei, au fost discriminaţi la graniţă în Norvegia

Vezi și

Doi fraţi români din Bihor au ajuns în presa locală norvegiană, după ce, spun ei, au fost discriminaţi la graniţă în Norvegia

Maşina de zeci de mii de euro e zgâriată, scaunele şi bordul stricate iar mânerele portierelor au fost rupte. Şi totul s-ar fi întâmplat, după spusele românilor, la controlul vamal când au trecut graniţa în Norvegia.

Românii, doi fraţi din Bihor locuiesc de ani buni acolo. Ce-i drept, aveau asupra lor mulţi bani când au trecut graniţa, dar, spun ei, plătiseră deja o amendă pentru ei, pentru că nu i-au declarat de la început. Luaţi la întrebări de jurnaliştii locali, vameşii au negat, iniţial, că ar fi deteriorat maşina, la control.

În apărarea bihorenilor a sărit şi un alt român. Bărbatul de 30 de ani locuieşte în Norvegia, şi a înfiinţat un grup de suport pentru românii care se simt discriminaţi. "Unii spun că dintre toate maşinile care trec graniţa în Norvegia, doar cele ale românilor sunt oprite şi controlate. Se simt stigmatizaţi, desigur. Este clar discriminare. Te tratează la fel, nu contează nici dacă eşti în Norvegia de 20 de ani. Te tratează la fel ca pe cel care vine să fure aici", a declarat Ioan Larion.

După ce românii şi-au spus povestea în presa locală, oficiul vamal norvegian a declarat că va suporta chetuielile privind pagubele produse maşinii la control. Oficialii resping însă acuzaţiile de discriminare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Maşina a doi români, vandalizată în Norvegia