Antena Meniu Search
x

Angajații de la uzina din Craiova realizează cel mai puternic model de mașină produs în România (Video)

Mii de oameni şi roboţi, zeci de mii de piese asamblate şi o maşină produsă la fiecare 75 de secunde. Aşa arată, pe scurt, o zi in fabrica auto din Oltenia. O echipă Observator vă arată cum prinde formă un autoturism, de la zero până când iese pe porţile uzinei. Şi vă dezvăluie surpriza ascunsă până acum: cel mai puternic model fabricat în țara noastră, cu 200 de cai putere sub capotă. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 24.09.2020, 21:27

Vezi și
  • Circa 6.000 de angajați lucrează la uzina Ford, din Craiova.
  • O mașină este produsă la fiecare 75 de secunde, la uzina Ford din Craiova.

E o mişcare continuă în uzina din Craiova. Fiecare pas şi fiecare piesă sunt calculate milimetric. 

Aici e motorul economiei din Oltenia. Locul unde oamenii şi roboţii îşi dau mâna să scrie un nou capitol românesc, dintr-o poveste începută acum 117 ani, în Statele Unite. 

Acestea sunt momentele cu care se scrie istorie în industria auto din ţara noastră. Pe această linie de producţie, o marcă apărută peste mări şi ţări primeşte suflet românesc. 

Fiecare maşină se conturează de la zero. Zi şi noapte, se asamblează zeci de mii de componente, de la caroseria modelată în prese uriaşe, până la anvelope şi motor. Totul e electronic şi monitorizat. La fiecare 75 de secunde, un nou autoturism intră pe banda de producţie. 

6000 de angajaţi şi 24 de ore de muncă neîntreruptă, în fiecare zi. În acest fel este posibil ca de pe porţile uzinei să pornească în fiecare zi, către consumatorii din întreaga lume, câte o mie de maşini. 

Şi acesta este cel mai aşteptat model: cel mai puternic automobil produs vreodată în România. 200 de cai putere dezvoltă motorul eco sport. 

Noul model a intrat în producţie anul trecut şi va fi comercializat în Europa, Australia şi Noua Zeelandă. Numărul ţărilor în care ajung autoturismele de aici se ridică astfel la 50 la nivel mondial. Preţurile noului model vor fi făcute publice săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Angajații de la uzina din Craiova realizează cel mai puternic model de mașină produs în România (Video)