Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românii cu mașini mai vechi de 12 ani vor fi obligaţi să-şi facă inspecţia tehnică periodică anual

Veşti proaste pentru românii care au maşini mai vechi de 12 ani: vor fi obligaţi să-şi facă inspecţia tehnică periodică mai des.

de Redactia Observator

la 28.12.2017 , 22:13

Veşti proaste pentru românii care au maşini mai vechi de 12 ani: vor fi obligaţi să-şi facă inspecţia tehnică periodică mai des. Actul normativ a apărut deja în Monitorul Oficial.

De la 1 ianuarie 2018, toţi proprietarii de maşini mai vechi de 12 ani vor fi nevoiţi să facă ITP-ul anual şi nu odată la 2 ani, aşa cum este în prezent.

Decizia a fost luată pentru că România s-a umplut de rable cumpărate din vestul Europei, multe din ele cu sute de mii de kilometri în bord, dar şi cu probleme tehnice care măresc riscul de accident.

Vezi și

De partea cealaltă, legea îi avantajează pe cei care îşi cumpără maşini noi. Primul ITP în acest caz este obligatoriu la trei ani de la înmatriculare.

O altă prevedere care intră însă în vigoare din luna mai a anului viitor spune că maşinile pot trece ITP-ul, dacă sunt găsite defecte minore.

Dacă sunt însă probleme grave, proprietarul are obligaţia de a le rezolva în maximum 30 de zile. Amenda pentru cei prinşi fără Inspecţia Periodică făcută este de până la două mii de lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Românii cu mașini mai vechi de 12 ani vor fi obligaţi să-şi facă inspecţia tehnică periodică anual