Antena Meniu Search
x

Video Masteranzii din Galaţi se laudă cu desertul perfect: Îngheţata care nu-şi pierde gustul timp de câteva ore

Imaginați-vă cum ar fi să mâncați o înghețată de afine, iar gustul să persiste timp de câteva ore după. În plus, să fie și naturală, fără conservanți și coloranți. Ideal nu? Acum se poate! Masteranzii de la Facultatea de Chimie Alimentară din Galați au inventat o astfel de înghețată. Încă nu este pe piață, dar inventatorii speră ca ea să ajungă în curând în gelaterii. 

de Adrian Obreja

la 20.04.2022, 08:23

Vezi și

Izabela Anghel, inventator: Acea culoare este obținută strict din pulberea de afine, este o culoare absolut naturală. De fapt afinele sunt folosite ca și colorant natural. 

Nu are nici conservanți. În plus, conține capsule minuscule, cu ulei esențial de trandafir, care au un rol unic. Capsulele cu ulei de trandafir sunt cele care fac gustul să persiste chiar și câteva ore după ce mâncăm o astfel de înghețată.

Izabela Anghel, inventator: Se amplifică dizolvarea lor, o parte se vor dizolva în înghețată, o parte în gură și vor trec prin cerul gurii spre creier practic. 

O astfel de înghețată de afine cu capsule de ulei esențial de trandafir nu se găsește încă pe piață. Dar inventatorii sunt deja în discuții cu mai multe gelaterii. Dacă acestea se materializează, noua îngheţată va fi senzația verii. Iar prețul va fi unul mai mult decât decent.

Pe acelaşi subiect

Izabela Anghel, inventator: Dacă acum o înghețată care nici măcar nu trece pe lângă lapte costa 5 lei, ne gândim că o înghețată care este 100% din lapte și care are așa niște calități, ar fi foarte ok.

Masteranzii nu sunt la prima invenţie

Masteranzii au mai născocit ceva: o băutură originară din Asia, cunoscută şi la noi, dar obținută diferit, prin fermentarea ceaiului Kombucha

Mihail Balaban, inventator: Îl folosim doar ca o băutură răcoritoare. Cum este un ceai, dar care este un ceai fermentat, care ajută mai mult decât ceaiul verde. 

Studenții și masteranzii de Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați  nu se afla la prima invenție. Tot ei au făcut pateul 100% vegetal, ciocolata dietetică sau berea din coajă de vânătă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Masteranzii din Galaţi se laudă cu desertul perfect: Îngheţata care nu-şi pierde gustul timp de câteva ore