Antena Meniu Search
x

Măsuri speciale de prevenire a gripei, la Iaşi

În plin sezon de gripă, la Iaşi, se iau măsuri pentru evitarea declanşării unei epidemii. Nici un vehicul folosit pentru transpotul în comun nu pleacă din garaj fără a fi sterilizat cu soluţii folosite şi în spitale.

de Redactia Observator

la 28.01.2020, 16:38

Vezi și

În plin sezon de gripă, la Iaşi, se iau măsuri pentru evitarea declanşării unei epidemii. Nici un vehicul folosit pentru transpotul în comun nu pleacă din garaj fără a fi sterilizat cu soluţii folosite şi în spitale. Aşa că începând de azi toate autobuzele şi tramvaiele din oraş sunt dezinfectate după fiecare cursă.

Înarmate cu substanțe pe baza de alcool și câteva cârpe, angajatele companiei de transport fac curăţenie în fiecare autobuz la fiecare capat de linie, mijloacele de transport in comun sunt dezinfectate de doamenle pe care le vedeti.

Practic fiecare loc unde pasagerii au pus mana, fie ca vorbim de astfel de manere sau de suporturile de la scaun fiecare mâner, marginile de la geamuri ori marginele de la ferestre sunt dezinfectate, tocmai pentru a preveni răspândirea virușilor.

Aceaste măsuri de prevenţie se aplică la Iaşi începând de seara trecută. Iar autorităţile sunt pregătite pentru ce e mai rău.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Măsurile autorităţilor sunt apreciate de călători. Şi asta pentru că, spun ei, în autobuze şi tramvaie există cel mai mare risc de a se îmbolnăvi de gripă sau viroze respiratorii.

Nu este pentru prima dată când se iau astfel de măsuri la nivelul oraşului Iaşi. Anul trecut s-a procedat similar, însă abia în momentul în care numărul cazuri de gripă şi viroze a crescut alarmant. Până acum la Iaşi au fost diagnosticate nouă cazuri de gripă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri sociale » Măsuri speciale de prevenire a gripei, la Iaşi