Antena Meniu Search
x

Măsurile de securitate pentru BAC lasă de dorit

Când vine vorba despre măsurile de securitate pentru BAC, teoria nu are nicio legătură cu practica. În centrele de examen intră cine şi când pofteşte.

Vezi și

 Când vine vorba despre măsurile de securitate pentru BAC, teoria nu are nicio legătură cu practica. În centrele de examen intră cine şi când pofteşte.

Gradul de securitate zero anunţat de Ministerul Educaţiei e, de fapt, zero barat. Reporterii au testat paza la cea de-a doua probă a Bacalaureatului, proba digitală.

Teoretic, centrele de examen sunt ca unităţile militare pentru a evita frauda. În realitate, însă, intră cine vrea. Reporterul Observator n-a mers la stânga. A căutat secretariatul în altă parte. Până la etajul 2, lângă laboratorul de informatică.

Pentru nimeni nu este nicio problemă. În centrul de examen au intat şi alţii ca la piaţă. Inspectorii şcolari dau vina şi pe calendarul examenului naţional. Cei de la Ministerul Educaţiei au pus primele două probe de la Bac în ultimele două săptămâni de şcoală.

La fel de lejeră ca intrarea în şcoală a fost şi proba de la Bacalaureat. Evaluarea competenţelor digitale. Săptămâna viitoare, elevii vor da ultima probă orală, de limbă străină. Însă greul începe abia pe 30 iunie, când vin cele 3 probe scrise, şi se încheie pe 4 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Măsurile de securitate pentru BAC lasă de dorit