Antena Meniu Search
x

Materia pentru BAC, pe muzică rap. Metoda prin care un artist îi ajută pe elevi să înveţe

Pentru Bacalaureat, se poate învăţa şi pe ritmuri de rap. Un tânăr a îmbinat utilul cu plăcutul. Şi ce-a ieşit, a devenit repede viral pe internet.

Vezi și

Pentru Bacalaureat, se poate învăţa şi pe ritmuri de rap. Un tânăr a îmbinat utilul cu plăcutul. Şi ce-a ieşit, a devenit repede viral pe internet. Comentariile literare, transpuse în versuri şi cântate pe ritmuri rap, nu sunt însă tocmai pe placul profesorilor. Ei cred că tot cartea stă la baza unei note bune la examen.

Comentariul poeziei "Plumb", în versuri de muzică rap, face furori printre tinerii de clasa a 12-a. Invenţia îi aparţine lui Mihai Preda, un tânăr de 20 de ani. El a reuşit să "viralizeze" astfel învăţatul pentru Bacalaureat.

Mihai Preda: "Am început asta în primăvara anului trecut, în 2017, şi se pare că a avut şi succes. Eram clasa a 12 a şi am simţit că i-aş putea ajuta şi pe alţii, prin prisma pieselor respective şi m-am gândit că ar fi ok să postez. Mai ales pentru că era primăvară, era în aporpierea bacului."

Cinci piese a postat pentru început. Moara cu noroc, Plumb, O scrisoare pierdută, Enigma Otiliei şi Ion. Comentariile şi mesajele au început să explodeze.

Mihai Preda: "Momentan am 10 piese. Urmează să mai lansez încă cinci sau şase, vreau să termin toată materia de bac la limba română. Eu m-am gândit, poate, să facă şi la alte materii. Momentan aş vrea să mă axez pe limba română, să termin toate piesele, după care paoet chiar să le completez într-un album."

Pe viitor, Mihai se gândeşte să ia ca sursă de inspiraţie pentru piesele sale materia la istorie. 

Părerile sunt împărţite şi în rândul profesorilor.

Andreea Bodea, director de liceu: "Proba de limba şi literatura română nu este o probă uşoară, este o probă serioasă. Sfatul meu pentru cei care încă nu au învăţat este să încerce să înveţe clasic şi să nu îşi piardă timpul cu asemenea lucruri."

Cu sau fără internet, elevii de clasa a douăsprezecea trebuie să fie pregătiţi pe 25 iunie, atunci când vor susţine prima probă scrisă la limba şi literatura română.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Materia pentru BAC, pe muzică rap. Metoda prin care un artist îi ajută pe elevi să înveţe