Antena Meniu Search
x

Medic suspendat din functie pentru malpraxis, la Slatina

Medicii a caror nepasare si ignoranta ii duc pe pacienti la un pas de moarte platesc pentru greseli. Doctorul din Slatina acuzat ca nu a ingrijit corect bratul unui copil si a provocat paralizarea membrului a fost suspendat din functie.

Vezi și

El nu mai poate profesa pana la finalizarea anchetei. Intre timp, baiatul se recupereaza, dar nimeni nu stie daca isi va mai putea folosi vreodata mana.

A trecut o saptamana de cand parintii lui Tavi si-au adus copilul la Bucuresti. Era ultima speranta pentru ca baiatul sa isi mai miste vreodata mana.

Acum, ca si atunci, parintii asteapta explicatii. Il acuza de malpraxis pe medicul care l-a vazut prima data pe copil. Si nu sunt singurii. Conducerea spitalului Slatina a decis suspendarea doctorului Mircea Tusciuc.

Tavi se juca in poarta casei atunci cand a cazut si si-a rupt mana. Se intampla pe 10 mai. In aceeasi zi, a ajuns la spitalul din Slatina. Acolo, doctorul Tusciuc il vede pe copil si hotaraste sa ii imobilizeze bratul. E decizia care avea sa ii schimbe viata lui Tavi. Trei saptamani mai tarziu, copilul scapa de atele, dar nu isi mai poate misca mana.

Acum trei ani, acelasi medic a fost acuzat de malpraxis de parintii unui copil care a facut septicemie. Astazi, medicul a fost condamnat pentru cazul din 2010 la doi ani de inchisoare, sentinta nefiind definitiva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Medic suspendat din functie pentru malpraxis, la Slatina