Antena Meniu Search
x

Medici retinut pentru deconturi ilegale

Scandalurile se tin lant in sistemul de sanatate romanesc. Unsprezece cadre medicale dintr-o clinica privata bucuresteana sunt cercetate ca au folosit datele pacientilor pentru a deconta analize fictive

Vezi și

Asta se intampla in timp ce bolnavii adevarati sunt nevoiti sa se umileasca si sa dea spagi pentru analize gratuite. Procurorii au plecat cu sacii de documente din clinica privata unde noua medici si doua asistente sunt suspectati de frauda. "Sunt medic stomatolog si nu eliberez nicio reteta. Dar nu am auzit o asemenea aberatie. E o clinica curata cu medici foarte bine pregatiti, de renume", a declarat un medic.

Reteaua functiona pe schema clasica pentru care si alte cadre medicale sunt acum acum dupa gratii. Miza erau bani de la bugetul sanatatii. Cu datele personale ale pacientilor medicii completau retete si bilete fictive de trimitere la laboratore de analize. Testarile medicale care nu au fost facute vreodata erau decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, in doi ani, strangandu-se 200.000 de lei. Bani care ar fi putut acoperi costurile analizelor pentru oameni cu adevarat bolnavi.

Peste o suta de oameni, medici si pacienti sunt audiati de procurori. Doi dintre medicii colaboratori ai clinicii verificate azi de procurori au fost arestati pentru deconturi ilegale, la finalul lunii martie. Lucrau si la clinica unor afaceristi turci, de unde peste 40 de cadre medicale sunt suspectate ca ar fi furat o jumatate de milion de euro din bugetul sanatatii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Medici retinut pentru deconturi ilegale