Antena Meniu Search
x

Video Două Românii: Una a protestelor. Alta a spitalelor pline şi a cifrelor negre

O Românie, două lumi. Una a protestelor. Alta a spitalelor pline şi a cifrelor negre. E încă o zi cu record negativ de internări la Terapie Intensivă.

de Redactia Observator

la 31.03.2021, 23:04

Vezi și

1.412 oameni fac eforturi teribile doar ca să respire. Iar în saloane se adună tot mai mulţi şi tot mai bolnavi. Mai ales tineri. În cealaltă lume, tot tineri sunt şi cei care ies în stradă să condamne "dictatura medicală", cerându-şi libertatea. Nu mai vor pandemie. Nu mai vor mască şi restricţii. Epuizaţi şi disperaţi, medicii spun însă că tocmai aceste restricţii salvează vieţi. 

Două lumi paralele, voci opuse şi o mare de neputinţă şi de-o parte şi de alta. Este România acestor zile. Aseară, cele două realităţi s-au ciocnit. 

"Să vă fie ruşine. Oamenii ăia la infecţioase se luptă pentru noi <încep huiduielile> şi voi sunteţi nişte idioţi, să n-ajungeţi acolo". 

Degeaba. Omul a rămas cu durerea lui. Protestatarii, cu strigătele lor. "Libertate! Libertate! Libertate!"

Pe acelaşi subiect

Două Românii

A fost a treia noapte de proteste în Brăila. Începută paşnic, manifestaţia a explodat într-o ciocnire cu jandarmii. 19 protestatari, unii dintre ei minori, au ajuns la poliţie.

Jandarmeria susţine că ceea ce vedem în imagini nu este sânge, ci o eşarfă roşie pe care tânărul o purta la gât. Adolescentul a depus plângere penală, aşa că acum e anchetă. 

În România celor două lumi, urletele protestatarilor sunt întrerupte doar de sirenele ambulanţelor, care fac slalom printre ei.... 

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu medic sef UPU Coordonator Regional SMURD Iași: "Nu le dorim lor și familiilor lor să simtă suferința pe care o provoacă aceasta boala atunci exista lipsa de oxigen".

Iar cei care nu ştiu ce înseamnă să nu poţi respira îşi cer libertatea tocmai în faţa spitalelor.... 

Se aruncă petarde, se suflă în vuvuzele şi se scandează împotriva măsurilor impuse de pandemie. Chiar în această clipă protestatarii trec prin faţa spitalului judeţean de urgenţă din Craiova. 

Protestatarii cer ridicarea restricţiilor

Sub ochii îngroziţi ai pacienţilor care primesc aer printr-un tub şi ai medicilor epuizaţi, protestatarii cer ridicarea restricţiilor. 

"La început, nici eu nu eram foarte convins, dar mi-a dat o lecţie eram pe marginea gropii. Cred că foarte mulţi dintre acei tineri, dacă ar fi putut să treacă pe holurile acestei institutii, nu mai erau in coloana

"Nu judecă ce vorbesc. Cei care nu cred în situaţia asta, ce se întâmplă nu judecă. aşa eram şi eu la început". 

Fake news, spune însă cealaltă Românie... 

"Covid e, doctorii sunt minunaţi. am stat ca fraiera prea mult acasă, am zis că îmi revin. Mă frustrează foarte tare că oamenii nu pot trăi ce trăim noi aici în Terapie Intensivă".

Alice Drăgoescu, medic ATI: "Din păcate printre pacienţii din ATI au fost şi colegi ne-ai noştri medici, asistenţi medicali, rudele noastre. din păcate unii au şi decedat. Mătuşa mea pe care o să o înmormântăm zilele acestea".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Două Românii: Una a protestelor. Alta a spitalelor pline şi a cifrelor negre