Antena Meniu Search
x

Video Proteste anti-restricții, ziua 3. 2.000 de oameni au protestat în Capitală. Câteva sute au ieşit şi în marile oraşe

2.000 de oameni au protestat în București, pentru a treia seară la rând. Inițal, s-au adunat în câteva sute de oameni în Piața Universității, iar de acolo au mers în marș spre Piața Victoriei şi Palatul Cotroceni. Noi manifestații au avut loc și în câteva orașe, unde sute de oameni au ieşit să îşi arate nemulţumirea.

de Redactia Observator

la 30.03.2021, 23:20

UPDATE: În Bucureşti, protestatarii s-au adunat iniţial la Piaţa Universităţii, după care au plecat în marş spre Ministerul Afacerilor Interne, ulterior îndreptându-se spre Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Manifestanţii au steaguri şi marea majoritate a lor nu poată măşti de protecţie. Protestatarii scandează "Demisia". 

De la Piaţa Victoriei, protestatarii s-au îndreptat spre Palatul Cotroceni, însoţiţi de echipaje de jandarmi şi poliţie. 

În Bistriţa-Năsăud, aproximativ 100 de persoane au protestat în faţa Prefecturei faţă de restricţiilor impuse de autorităţi în context pandemic, numărul lor fiind de două ori mai mic decât cel din seara precedentă. Protestul a fost organizat de centrele sportive şi de fitness de pe raza municipiului Bistriţa şi a fost unul autorizat. Lor li s-au alăturat persoane din domeniul HoReCa, artişti, dansatori, dar şi simpli cetăţeni.

La Buzău, aproximativ 40 de persoane s-au strâns în Piaţa Dacia şi apoi au pornit în marş către Prefectură.

Pe acelaşi subiect

La Constanţa la protest participă aproximativ o sută de persoane, pentru a treia zi consecutiv.

Câteva zeci de persoane protesteză şi la Galaţi, iar în buzunarul unui băiat de 13 ani jndarmii au găsit un briceag.

La Piteşti, aproximativ o sută de persoane s-au strâns în Piaţa Primăriei.

La Ploieşti, aproximativ 90 de protestatari au plecat în marş pe străzile oraşului. Ei s-au adunat în piaţa din faţa sediului Prefecturii, în centrul oraşului, şi manifestează paşnic, nefiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine.

În municipiul Braşov, aproximativ 150 de protestatari s-au adunat în faţa sediului Prefecturii, au plecat în marş către Centrul Civic, după care au pornit din nou către piaţa din faţa Prefecturii.

Ştire iniţială: Proteste anti-restricții, ziua 3. Câteva zeci de persoane s-au adunat marți seară în fața prefecturii din Constanța, printre ei mulți minori care nu poartă mască de protecție.

Mai mulți tineri au ieșit în stradă la Constanța.  Zecile de protestatari scandează ”Libertate! Libertate!”, ”Jos masca”, ”Demisia, demisia!”, ”Arafat, nu uita, asta nu e țara ta!”, ”Vrem democrație, nu pușcărie” sau ”Nu vă fie frică și Iohannis pică!”.

Oamenii s-au adunat pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, au steaguri tricolore, iar cei mai mulţi dintre ei nu poartă mască. Este posibil ca protestatarii să plece într-un marş pe principalele bulevarde şi străzi din Constanţa aşa cum s-a întâmplat în primele două zile. Până acum, la manifestările desfăşurate la Constanţa nu s-au înregistrat incidente.

Au fost programate manifestații anti-restricții și marți în mai multe localități din țară. Luni, în Bucureşti şi în alte oraşe, protestele faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei au început concomitent, la ora 17:00. În Capitală, manifestanţii de la Piaţa Universităţii au pornit în marş către Piaţa Victoriei, unde s-au unit două grupuri de protestatari. Numărul maxim de persoane care au voie să participe la acţiuni de protest a fost cu mult depăşit. Între protestatari s-au aflat iniţial liderul AUR George Simion dar şi senatoarea Diana Şoşoacă. Un grup de manifestanţi a pornit, însă, către Piaţa Unirii, unde s-au produs violenţe şi distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresaţi jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost reţinute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Proteste anti-restricții, ziua 3. 2.000 de oameni au protestat în Capitală. Câteva sute au ieşit şi în marile oraşe