Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Medicul care a învins maladia Parkinson

Atins de Parkinson de la 24 de ani, un medic cardiolog din Târgu-Mureş este un exemplu, de tot atâţia ani aproape, că orice boală poate fi mai puţin dură, dacă gândeşti pozitiv şi lupţi.

de Redactia Observator

la 17.04.2014 , 16:50

 Lecţia e scurtă, din vorbe. Dar triumfătoare, din fapte. O demonstrează cu cele 10 ore de muncă în fiecare zi, atât la un spital de stat, cât şi la cabinetul particular. Şi nu uită nici de cei dragi, şi nici de el însuşi.

Până şi cele mai simple mişcări necesitau un efort fantastic. Nu mai putea să conducă. Mersul îl obosea crunt. Şi-a dat seama că boala îl va distruge rapid. Aşa că a decis să lupte.

Dar nu a renunţat niciodată să creadă în el. Iar uşor-uşor i-a arătat bolii că el e mai puternic. Şi că el va învinge. “Pe lângă terapia medicamentoasă, trebuie să faci şi altceva. Cum ar fi: schimbarea stilului de viaţă, în primul rând. Trebuie să-ţi adaptezi stilul de viaţă la dizabilitatea pe care o ai. Şi mai e ceva extrem de important. Familia trebuie să fie aproape de tine, să te sprijine, să te susţină”, a declrat medical.

Vezi și

El are noroc. Iar printre exerciţiile de recuperare, îşi vede de pacienţi dar şi de un proiect la care ţine enorm. În toată ţara, sunt peste 70.000 de bolnavi de Parkinson. Medicul Fărcaş este, totodată, şi vicepreşedintele Asociaţiei Române a Pacienţilor cu această boală. Şi vrea ca prin exemplul lui să îi ajute şi pe ceilalţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Medicul care a învins maladia Parkinson