Antena Meniu Search
x

Noi mărturii împotriva medicului Mihai Lucan: a dezbrăcat în chiloţi un alt medic, în clinică

Sute de mărturii s-au adunat în cazul medicului Mihai Lucan. Mărturiile oamenilor care n-au avut şansa unui transplant, ale medicilor care au lucrat cu el.

Vezi și

Sute de mărturii s-au adunat în cazul medicului Mihai Lucan. Mărturiile oamenilor care n-au avut şansa unui transplant, ale medicilor care au fost obligaţi să tacă, umiliţi şi nevoiţi să plece din Institutul condus de renumitul chirurg. Mihai Lucan a făcut astăzi ultima vizită la poliţie din acest an. Este cercetat sub control judiciar pentru delapidare şi constituire într-un grup infracţional organizat. Le-a spus jurnaliştilor că adevărul este al fiecăruia şi că România este o ţară căreia nu-i plac miturile.

- Lucan era un mit până la acest dosar...

- E o ţară căreia nu-i plac miturile. 

Emanuel Ungureanu, deputat şi membru în Comisia pentru Sănătate: "Vorbim despre un om de o lăcomie extremă, vorbim despre o familie de o lacomie extremă, pentru că şi soţia şi fiul făceau parte din acest sistem de extorcare a bolnavilor şi a statului." 

Pe acelaşi subiect

Mihai Lucan are adevărul lui. Pe care nu-l dezvăluie. 

- Rspundeţi la vreo întrebare?

- Nu, dragii mei. Mi s-a interzis să răspund. Vă mulţumesc!

În dosarul lui s-au adunat mărturii ale pacienţilor care n-au avut dreptul la un transplant. Adina Bleotu a fost unul dintre ei. După patru drumuri la Cluj şi zile întregi de aşteptare la uşa doctorului Lucan, studenta la medicină s-a stins la Timişoara, în 2012, fără şansa unui transplant salvator. 

Emanuel Ungureanu, deputat şi membru în Comisia pentru Sănătate: "Acesta a conditionat transplantul de bani, mama n-a avut suficient de mulţi bani. Dacă Lucan a cerut bani de la un medic, vă imaginaţi cam ce sistem de jaf a fost 20 de ani?"

Mama a acceptat să vorbească, abia la un an de la dispariţia fiicei. Pe patul de moarte, Adina o rugase să NU ascundă lucrurile care i-au agravat suferinţa: "Profesorul ştie cine sunteti şi nu aveţi ce căuta aici! Uneori stau şi mă gândesc că nu incurabilul bolii a dus la declinul vieţii Adinei, ci poate indiferenţa." 

Au acceptat să vorbească în aceste zile şi medicii care au lucrat ani întregi alături de Mihai Lucan. O asistentă ar fi demisionat după ce a fost agresată de chirurg. Silviu Moga, managerul Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca: "Era o practică curentă de a-şi impune punctul de vedere atât verbal, cât şi fizic." 

Când un medic l-a ameninţat că va dezvălui neregulile din Institutul de Urologie, a fost umilit în faţa colegilor. Emanuel Ungureanu, deputat şi membru în Comisia pentru Sănătate: "A fost dezbracat în clinică, la chiloţi, a fost căutat de microfoane de către Lucan şi de către un avocat, a fost ameninţat, în clipa în care a spus că merge la DNA să denunţe faptele de corupţie la care a fost martor timp de 7 ani."

Calm, sprijinit în baston, Mihai Lucan a părăsit astăzi secţia de poliţie. Urmează ca judecătorii de la Curtea de Apel să judece contestaţia făcută de procurorii  DIICOT la decizia de cercetarea a medicului sub control judiciar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Noi mărturii împotriva medicului Mihai Lucan: a dezbrăcat în chiloţi un alt medic, în clinică