Antena Meniu Search
x

Ultima Dacia Estafette functională din țară. Dacia D6 face parte dintr-o producție limitată, de 640 de mașini

Cei mai în vârstă sigur îşi amintesc de celebra Dacia D 6 Estafette! Scoase în serie limitată, aceste maşini erau folosite, în special, de instituţii.

Vezi și

Cei mai în vârstă sigur îşi amintesc de celebra Dacia D 6 Estafette! Scoase în serie limitată, aceste maşini erau folosite, în special, de instituţii, pe vremea lui Ceauşescu. Una dintre ele a ajuns acum în Braşov. Este ultimul autoturism funcţional de acest fel, după ce un pasionat de maşini vechi a muncit mai bine de cinci ani să-l restaureze.

Motorul se aude impecabil, iar bătrâna Dacia roşie arată la fel. Dudi Levente, pasionat de maşini de epocă, a ţinut în viaţă acest autoturism, singurul din România de acest fel, care mai poate circula. "S-a produs în România între anii 1975 şi 78 şi a fost o producţie relativ limitată de 640 de bucăţi şi toate au fost destinate către instituiile statului. Are o capacitate utilă de o mie de kilograme, motor de Renault care s-a folosit şi pe Dacia 1300. Cutia este diferită, carburatorul este, la fel, element fabriact în România. Maşina a făcut deja 100 000 de kilometri."

În timp ce a lucrat la restaurarea ei, bărbatul a ţinut să-i afle toată istoria, chiar dacă el a cumpărat-o de la un privat. 

Maşina este o bijuterie şi oricine este fascinat să-i descopere structura puţin neobişnuită. Dacia D 6 Estafette era o maşină de marfă. O vedeam cel mai des la Poşta Română. Deşi un autoturism destul de mic, acesta este totuşi încăpător.

Dudi Levente are grijă de această maşină şi, cât va putea de mult, o va ţine funcţională. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Ultima Dacia Estafette functională din țară. Dacia D6 face parte dintr-o producție limitată, de 640 de mașini