Antena Meniu Search
x

Meniu de sărbătoare din Maramureș

Belşug! Este cuvântul care caracterizează cel mai bine sărbătorile, în Maramureş. Gospodionele au început pregătirile încă de acum două luni. Au tăiat zeci de porci, au afumat cârnaţi şi au pus varză la murat.

Vezi și

Belşug! Este cuvântul care caracterizează cel mai bine sărbătorile, în Maramureş. Gospodionele au început pregătirile încă de acum două luni. Au tăiat zeci de porci, au afumat cârnaţi şi au pus varză la murat.

Oameni gospodari, maramureşenii s-au pregătit tot anul pentru turişti care-i vizitează de sărbători. E drept, de vreo doua luni au muncit mai cu spor. Pentru ca de pe mese să nu lipseasc nimic, au tăiat zeci de porci. 

După ce au umplut cămările, gospodinele s-au mutat în bucătării. Iar în timp ce turiştii se încălzesc cu ţuică, ele muncesc de zor. Se trezesc înainte de cântatul cocoşului, ca să pregătească micul dejun pentru cei care au ajuns deja în casele lor.

O masă sănătoasă care să le dea energie turiştilor până la prânz. Pentru prânzul de Crăciun, preparatele sunt alese pe sprânceană. Sărmăluţele în foi de varză sunt preferatele tuturor.

Iar, cine nu se satură, are cu ce completa festinul. Ciorba cu perişoare şi chifteluţele preparate cu multă carne sunt alte două specialităţi maramureşene. 

Sara şi Maia sunt pentru prima dată în Maramureş. Îmbrăcate în straie populare, fetele de 8 ani sunt fascinate de ce văd în jur. 

Colindătorii vor bate în porţi în această seară, iar în curţile gospodarilor se vor aprinde focuri de tabără, în aşteptarea lui Moş Crăciun. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Meniu de sărbătoare din Maramureș