Meniuri de post pentru corporatişti. Ce preparate livrează bucătarii la birou
Obiceiurile vechi se adaptează vremurilor moderne. Aşa se face că postul este actual şi printre corporatişti, la fel cum era în cazul bunicilor noştri. Doar că între timp meniul s-a schimbat.
Obiceiurile vechi se adaptează vremurilor moderne. Aşa se face că postul este actual şi printre corporatişti, la fel cum era în cazul bunicilor noştri. Doar că între timp meniul s-a schimbat. Şi cum suntem înaintea Paştelui, fasolea şi cartofii sunt acum reinterpretate de bucătarii care se ocupă de cantinele sau restaurantele care fac livrări la birou. Şi, cu ajutorul unor ingrediente exotice, prânzul la serviciu, în varianta de post, poate fi atât delicios, cât şi sănătos.
La ora prânzului, cantinele din zonele de birouri sunt pline. Chiar dacă Paştele, Crăciunul sau ocazii fără încărcătură religioasă impun restricţii alimentare.
Postul modern nu seamănă deloc cu cel al bunicilor. Ciorbă de fasole sau tocăniţa de cartofi sunt acum înlocuite de hummus cu ardei copţi, spaghete carbonara de post sau chifteluţe indiene cu ceapă. Aşa că bucătarii se adaptează.
Şi meniul livrat direct la birou poate fi comandat în versiunea de post.
Cereale care pot fi integrate cu uşurinţă în preparate de post. Carnea tocată din ardeii umpluţi poate fi înlocuită cu quinoa, iar hrişca poate fi transformată în tocăniţă sau chiar în drob.
În această perioadă, comenzile firmelor de catering au crescut şi cu 60%.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰