Antena Meniu Search
x

Mesajul unui veteran de război, de Paşte: "Tu porţi haine scumpe, eu port embleme din război. Te rog, nu vorbi urât de ţara mea"

Mesajul impresionant pe care îl are un veteran român de război în a doua zi de Paşte a fost publicat de Ministerul Apărării Naţionale. Bătrânul spune că trebuie să fim mai buni şi să renunţam la ura îndreptată către propria ţară.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 29.04.2019, 17:13

"Tu porți în piept branduri scumpe, eu port embleme din război cu șnur tricolor" - Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Mesajul impresionant pe care îl are un veteran român de război în a doua zi de Paşte a fost publicat de Ministerul Apărării Naţionale. Bătrânul spune că trebuie să fim mai buni şi să renunţam la ura îndreptată către propria ţară.

El spune că nu are nevoie de like-uri şi precizează că aşa cum el n-a permis nimănui să păşească pe pământ românesc cu puşca, sau cuiva să distrugă viitorul ţării, aşa trebuie să facă şi noua generaţie, nu să îşi urască ţara.

"Tu porți în piept branduri scumpe, eu port embleme din război cu șnur tricolor"

"Eu nu am nevoie să primesc like-uri pentru faptele mele", îşi începe bătrânul veteran mesajul.

"Nu am urlat în gura mare sacrificiul meu, mi s-a părut firesc să lupt într-un război atât de mare cu ființa mea atât de mică. Deși nu văd ce ai scris pe rețelele astea de socializare despre țara mea îți spun doar atât: România nu era perfectă nici pe vremea mea! Și eu aveam multe de schimbat la ea, și eu am fost neîndreptățit la viața mea. Dar, așa cum era ea, nu am lăsat pe nimeni să pășească pe pământul nostru românesc cu pușca, să facă legea împărțind gloanțe, să distrugă cu tunurile munca grea a generațiilor dinaintea mea și să calce în picioare casa copiilor noștri. Generația mea a apărat cu pieptul țara asta pe care tu o critici grăbit într-un comentariu pe Facebook. Scrii cu litere mari și multă ură...ură pentru cine? Mă faci să mă întreb... Oare tu ai stat drepți în fața drapelului? Ai simțit fiori când răsună imnul nostru? Te-ai trezit vreodată fredonând cântece vechi de patrie? Tu porți în piept branduri scumpe, eu port embleme din război cu șnur tricolor. Atât te rog, nu vorbi urât de țara mea!", scrie veteranul în mesajul publicat pe Facebook de Ministerul Apararii Nationale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mesajul unui veteran de război, de Paşte: "Tu porţi haine scumpe, eu port embleme din război. Te rog, nu vorbi urât de ţara mea"