Antena Meniu Search
x

Video Morții sunt îngropați de vecini în curțile blocurilor, în Mariupol. Situația este disperată: oamenii au rămas fără apă și mâncare

În oraşul Mariupol, asediat zi și noapte de armata rusă, morţii sunt îngropaţi de vecini în curţile blocurilor, iar luptele se dau în centrul oraşului.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:25

Vezi și

După asediul din ultima săptămână, localnicii au ajuns să îşi îngroape vecinii morţi în curtea blocului. Cel puţin 2.200 de oameni au murit numai aici în ultimele zile. În oraş, mâncarea este pe sfârşite, oamenii nu mai au nici apă nici curent, iar cea mai mare parte a timpului o petrec în adăposturile aeriene. Autorităţile suţin că 90% din clădiri au fost bombardate, în timp ce luptele se dau acum chiar în centrul oraşului. 

Victime scoase de sub dărâmături

Şi Harkov este imaginea unui oraş la pământ. Zi şi noapte salvatorii sapă printre mormanele de resturi după supravieţuitori

Salvator: Trebuie să încerc să sap mai adânc, din partea asta. Mi-am folosit lanterna şi m-a văzut. Este la un metru jumătate, poate doi metri sub dărâmături. Locul este blocat jos de bucăţi de oţel şi multă mobilă. Dar continuăm să săpăm, nu vă faceţi griji. 

Pe acelaşi subiect

Munca pompierilor este câteodată răsplătită. Un bărbat a fost scos în viaţă. 

Victimă: Le voi fi recunoscător toată viaţa mea. Au fost excelenţi. Fac o muncă grea şi foarte importantă. Nu am cuvinte să exprim cât de recunoscător sunt. 

Situație disperată în Nikolaiev

La Nikolaiev sau desfășurat scene cutremurătoare. Paramedicii s-au luptat să salveze o o fetiţă de până într-un an. Trupul firav a fost scos de sub dărâmături, după ce obuzele trase de armata rusă au lovit clădirea în care se afla copila. La doar câţiva kilometri, de acest loc, salvatorii şi militarii sunt imaginea deznădejdii. Atacul asupra bazei aeriene în care se aflau, a îngropat de vii peste o sută de soldaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Morții sunt îngropați de vecini în curțile blocurilor, în Mariupol. Situația este disperată: oamenii au rămas fără apă și mâncare