Antena Meniu Search
x

Mesaje şi urări de Sfânta Maria Mică. Pe 8 septembrie sărbătorim Naşterea Maicii Domnului

Data de 8 septembrie reprezintă, pentru mulţi dintre credincioşii din România, o mare sărbătoare pentru că pe 8 septembrie sărbătorim Naşterea Maicii Domnului.

de Redactia Observator

la 07.09.2021, 17:27

Pe 8 septembrie sărbătorim Naşterea Maicii Domnului
Pe 8 septembrie sărbătorim Naşterea Maicii Domnului
  • Milioane de români îşi sărbătoresc ziua onomastică de Sfânta Maria Mică, pe 8 septembrie.

Dacă pe 15 august avem Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, o zi pregătită mai degrabă pentru comemorări, pe 8 septembrie avem Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, o zi în care se pot transmite inclusiv mesaje de La Mulţi Ani pentru persoanele care poartă numele de Maria sau derivate precum Mariana, Marinela, Marian sau Marin.

Statistic vorbind, în jur de 2,2 milioane de persoane din România îşi sărbătoresc onomastica de Sfânta Maria Mică, iar aproximativ 1,8 milioane dintre aceste persoane sunt femei. 

Urări şi mesaje de Sfânta Maria pe care să le trimiţi în ziua de 8 septembrie

Ca de obicei, românii încearcă să fie cât mai originali când vine vorba de a face urări celor dragi de Sfânta Maria. În aceste condiţii este de înţeles că unii aleg calea spirituală, iar alţii încearcă să fie mai degrabă haioşi.

Pe acelaşi subiect

Avem urări precum "Îngerii să-şi călăuzească paşii, iar Sfântă Fecioară să-ți lumineze drumul în viață", "Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viaţă numai flori, noroc şi bucurie! La Mulţi Ani" sau "O sărbătorim pe Fecioara Maria şi te sărbătorim pe tine. Să rămâi mereu blândă, bună şi drăguţă cu toţi cei din jurul tău", dar avem şi urări precum "Dragă prietenă/prietene, pregăteşte băutura, că venim să te urăm, este ziua ta de nume, şi la greu nu te lăsăm. La mulţi ani cu sănătate, bucurie şi de toate".

Tradiţia spune că ideal ar fi ca cei care au rude sau prieteni de sărbătorit să le transmită inclusiv o felicitare. Acestea ar putea conţine mesaje precum cele de mai jos:

- Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. La Mulţi Ani de Sfânta Maria

- Bucurie în suflet şi soare în priviri. La Mulţi Ani de Sfânta Maria!

- De Sfânta Maria, toate gândurile mele bune şi întreaga mea inimă sunt toate pentru tine

- Fie ca Sărbătoarea Sfintei Maria să îţi aducă în inimă pace, iubire, bucurie şi fericire

- De Sfânta Maria, îţi urăm ca numele ce-l porţi să-ţi fie ocrotitor şi călăuzitor în viaţă

Ce nume sunt sărbătorite de Sfânta Maria

În jur de 1,8 milioane de românce poartă numele de Maria şi sunt sărbătorite de Sfânta Maria Mică sau de Naşterea Maicii Domnului. Urmează doamnele şi domnişoarele care poartă nume precum Mariana şi Marinela, dar şi domni care poartă nume precum Marian sau Marin.

La cele de mai sus se adaugă persoanele care poartă nume precum Mioara, Mia, Maricica, Mariţa, Marina, Mari, Mărioara, Meri, Măriuţa, Mara, Marioara, Marusia, Ana-Maria, Mimi sau Marinel.

Contrar aşteptărilor, legenda spune că domnii care poartă numele de Marius nu se sărbătoresc de Sfânta Maria, acest nume nevenind de la Fecioara Maria ci, mai degrabă, de la Caius Marius, un comandant militar al romanilor. O altă legendă spune, însă, că Marius ar putea deveni de la Marte, care era considerat zeul războiului, ceea ce ar însemna că Marius este un om războinic, un om al luptelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Mesaje şi urări de Sfânta Maria Mică. Pe 8 septembrie sărbătorim Naşterea Maicii Domnului