Antena Meniu Search
x

Metrou București-Otopeni, din 2020. Magistrala 6 va cuprinde 12 noi staţii şi se va întinde pe 14 kilometri

Suntem cu un pas mai aproape de visul de a avea metrou între Bucureşti şi aeroportul Henri Coandă.

Vezi și

Suntem cu un pas mai aproape de visul de a avea metrou între Bucureşti şi aeroportul Henri Coandă. Proiectul atât de aşteptat a primit aprobarea pentru finanţare. Aproape un miliard şi jumătate de euro va costa Magistrala 6, care va cuprinde 12 noi staţii şi se va întinde pe 14 kilometri.

Peste nici trei ani, drumul dintre Gara de Nord şi Aeroportul Henri Coandă ar putea fi parcurs în mai puţin de 30 de minute. Ministrul Felix Stroe promite o nouă linie de metrou, gata în 2020. 

Felix Stroe, ministrul Transporturilor: "A fost acceptata cerea de finanțare de către comisia europeana. E vorba de o linie de 14.2 km și 12 statii de metrou cu val de 1.39 mld euro

Linia de metrou se va desprinde din stația 1 Mai, pentru ca mai apoi să se înscrie pe Bulevardul Expoziției. Staţia Piaţa Montreal va fi în apropierea Casei Presei.  

De-a lungul Drumului Naţional 1, vor fi staţiile Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, lângă Centrul Comercial Băneasa, Washington, la intersecţia DN1 cu strada Jandarmeriei şi Bulevardul Liviu Librescu.

În apropierea Liceului Francez Anna de Noailles va fi staţia Paris, iar la Nord de linia de centură a capitalei va fi staţia Bruxelles. Magistrala continuă cu două staţii în oraşul Otopeni şi se încheie la Aeroportul Henri Coandă, sub parcare. 

Capacitatea noii linii de metrou va fi de 50.000 de călători pe oră, pe sensul de mers.

Felix Stroe a prezentat şi o listă a proiectelor de infrastructură ce vor fi demarate după 2021. 

Printre ele se numără autostrăzile Braşov-Paşcani-Iaşi-Ungheni, cu o lungime de 336,5 km şi un cost aproximativ de 3,08 miliarde de euro... şi Braşov-Făgăraş-Sibiu, cu o lungime de 120 de kilometri. 

Dar de la stadiul de proiect, până la realizare... este drum lung. O recunoaşte, cu ironie, chiar premierul României. 

Premierul Mihai Tudose: "Ramane sa trecem de la nivelul cariocii pe hartie, ca proiecte am tot avut slava domnului, acum si finantare sa le ducem la bun sfarsit."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Metrou București-Otopeni, din 2020. Magistrala 6 va cuprinde 12 noi staţii şi se va întinde pe 14 kilometri