Micii producători de mezeluri tradiţionale îşi vând singuri produsele pe internet
Dacă la ţară încă se mai respectă tradiţia tăierii porcului, cei mai mulţi orăşeni nu se mai complică să stea în bucătărie. Asta nu înseamnă însă că nu vor să aibă pe masă cârnaţi, tobă sau caltaboşi ca la bunica.
Dacă la ţară încă se mai respectă tradiţia tăierii porcului, cei mai mulţi orăşeni nu se mai complică să stea în bucătărie. Asta nu înseamnă însă că nu vor să aibă pe masă cârnaţi, tobă sau caltaboşi ca la bunica. Pentru ei au apărut soluţii: mici fermieri care le pregătesc toată masa de Crăciun.
Într-o gospodărie din Bârsău, se munceşte în această lună mai mult decât în tot restul anului. Afumătoarea este plină, dar comenzile vin una după alta.
Cel mai apreciat produs este "cârnatul de sacarâmb". Este preparat după o reţetă tradiţională şi are un gust unic.
În micuţa fabrică, se prepară de zor şi alte bunătăţi: şuncă, tobă sau caltaboşi. Iar cei care vor să le pună pe masă de Sărbători, le pot încerca înainte.
Tot mai mulţi români îşi fac cumpărăturile de Crăciun în târguri sau pieţe. Specialiştii atrag însă atenţia: nu toate produsele sunt tradiţionale. Comercianţii trebuie să aibă un certificat de producător.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰