Antena Meniu Search
x

Vom avea o mică primăvară! Meteorologii anunță o schimbare bruscă a vremii

Codul portocaliu a adus troiene de jumătate de metru. În Caraş-Severin, sunt localităţi izolate şi fără curent. Au fost probleme şi în Braşov, unde o tânără a născut acasă, cu medicii la telefon. În viscol, şenilata nu a ajuns la timp.

Vezi și

Codul portocaliu a adus troiene de jumătate de metru. În Caraş-Severin, sunt localităţi izolate şi fără curent. Au fost probleme şi în Braşov, unde o tânără a născut acasă, cu medicii la telefon. În viscol, şenilata nu a ajuns la timp. Sunt şi tragedii. În Curtea de Argeş, o femeie a fost ucisă de manevra unui utilaj care curăţa zăpada. Mai multe drumuri au fost blocate de noi avalanşe, iar meteorologii anunţă o schimbare bruscă de vreme.

A fost un adevărat maraton prin zăpadă, pentru ca medicii să poată ajunge la spital cu o mamă şi copilul ei abia adus pe lume. Izolată de viscol în localitatea braşoveană Măgurice, femeia a născut acasă, ajutată de mama ei care a ascultat instrucţiunile medicilor prin telefon. A fost nevoie de o şenilată pentru a fi parcurşi ultimii doi kilometri spre casa femeii.

Nu a fost singurul caz în care ambulanţele nu au putut ajunge la pacienţi. În Mehedinţi, un bolnav a fost cărat 500 de metri în braţe de pompieri, prin zăpadă. Bărbatul a fost preluat apoi de o autospecială 6x6 până la ambulanţă.

Rafale de 120 de kilometri pe oră

A fost cod portocaliu de viscol, astăzi, în Suceava, Neamţ şi Hunedoara, la altitudini de peste 1.800 de metri, unde vântul a bătut în rafale şi de 120 de kilometri pe oră.

Viscolul şi ninsorile din ultimele ore au îngroşat serios stratul de zăpadă. La Bâlea Lac, nămeţii au depăşit doi metri. Cel mai afectat judeţ a fost, însă, Caraş-Severin, care încă de noaptea trecută a fost sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. Mai multe maşini au rămas împotmolite pe drumurile din judeţ. În unele cazuri, şoferii încă nu schimbaseră cauciucurile de vară.

În localitatea Borlova, în câteva ore s-a depus un strat de zăpadă de aproape jumătate de metru. La fel s-a întâmplat şi în staţiunile Semenic, Gărâna şi Muntele Mic, care au rămas şi fără curent electric.

La graniţa dintre judeţele Alba şi Bihor, în această dimineaţă, a avut loc a patra avalanşă din ultimele două zile, în apropiere de staţiunea Vârtop, drumul naţional a fost blocat. Nimeni nu a fost rănit. Totuşi, salvamontiştii au făcut apel la turişti să nu se aventureze departe de staţiuni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi în Baia Mare ninsorile au paralizat oraşul. Autorităţile au decis să închidă şcolile astăzi şi mâine. În alte cinci localităţi din judeţul Maramureş, şcolile vor rămâne închise toată săptămâna.

Femeie moartă în Curtea de Argeș

Iar în Curtea de Argeş a avut loc un accident tragdic. O femeie de 69 de ani a fost ucisă de un buldoexcavator care curăţa zăpada într-o staţie de autobuz. Poliţia nu a stabilit încă dacă şoferul utilajului este vinovat sau nu de accident.

Dacă astăzi iarna a lovit în plină forţă, de mâine lucrurile se schimbă radical. Vom avea parte de o scurtă primăvară. În Oltenia maxima va ajunge la 12 grade Celsius. De săptămâna viitoare, însă, un val de aer va acoperi din nou Româna, ceea ce înseamnă că viscolul şi ninsorile revin, cel puţin în jumătatea de est a ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Vom avea o mică primăvară! Meteorologii anunță o schimbare bruscă a vremii