Mielul se vinde direct din portbagaj
Atenţie de unde cumpăraţi carnea pentru masa de Paşte. O simplă vizită prin pieţe şi la crescători arată că marfa nu respectă normele de comercializare
Atenţie de unde cumpăraţi carnea pentru masa de Paşte. O simplă vizită prin pieţe şi la crescători arată că marfa nu respectă normele de comercializare
La câţiva kilometri de Bucureşti, în comuna Buftea, mieii sunt cumpăraţi, cu 22 de lei kilogramul, direct din portbagajul maşinii.
Nici în pieţe, regulile de comercializare a cărnii nu sunt respectate. Vânzătoare nu se poartă cu mănuşi. Ci pune direct mâna pe carne.
La altă tarabă, carnea de miel este depozitată într-o vitrină frigorifică care nu funcţionează şi are protecţia din sticlă ridicată. Aşa că orice cumpărător poate să pună mâna pe marfă. Inspectorii sanitar-vetrinari atrag atenţia că dacă normele de comercializare nu sunt respectate, consumatorii se pot îmbolnăvi.
In hipermarketuri, un kilogram de carne de miel costă între 20 şi 28 de lei. Chiar dacă preţurile sunt mai mari decât în pieţe sau fermieri, clienţii spun că preferă să cumpere dintr-un loc avizat.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰