Antena Meniu Search
x

Carieră în poliție pentru mii de adolescenți! Tinerii sunt atraşi de stabilitatea din sistem şi de salariile care cresc treptat

Mii de tineri care visează să devină poliţişti au avut prima misiune: înscrierea la Academia de Poliţie. Au aşteptat cu orele, dar n-a fost singurul sacrificiu.

Vezi și

Mii de tineri care visează să devină poliţişti au avut prima misiune: înscrierea la Academia de Poliţie. Au aşteptat cu orele, dar n-a fost singurul sacrificiu. Mulţi au renunţat la cariere de succes în alte domenii, ca să îmbrace uniforma, atraşi de stabilitatea din sistem şi de salariile care cresc treptat. Până acolo, mai au însă de trecut un test greu: examenul de admitere.

Imediat după miezul nopţii, în faţa Academiei de Poliţie s-au format cozi. Dar porţile s-au deschis abia la 8 dimineaţa.  De dragul uniformei, mulţi tineri au renunţat la cariere de succes.

Înscrierile durează toată săptămâna. Înainte de probe, viitorii studenţi trebuie să fie declaraţi admişi la testul medical. Ulterior se vor lovi de proba sportivă. Anul trecut, după susţinerea probelor sportive - unde s-a picat pe capete, 10 candidaţi au ajuns să se bată pe un singur loc. Diferenţa dintre admis şi respins au făcut-o probele scrise.

Aproape 1.000 de locuri de poliţişti de ordine publică, poliţişti de frontieră, pompieri, jandarmi şi arhivari sunt scoase la concurs. Anul trecut ultima media de admitere a fost 7,20. În funcţie de specializare, viitorii studenţi vor sta între trei şi patru ani pe băncile Academiei, iar primul salariu pe care îl vor încasa variază între 2.500 şi 3.200 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Carieră în poliție pentru mii de adolescenți! Tinerii sunt atraşi de stabilitatea din sistem şi de salariile care cresc treptat