Antena Meniu Search
x

Protestul nu îi înduplecă pe guvernanţi. Liviu Dragnea anunţă că nu se va renunţa la trecerea contribuţiilor sociale în totalitate la angajat

Bugetarii au învins în stradă! Peste cinci mii de oameni au protestat în faţa Guvernului şi l-au convins pe premierul Tudose să caute soluţii.

Vezi și

Bugetarii au învins în stradă! Peste cinci mii de oameni au protestat în faţa Guvernului şi l-au convins pe premierul Tudose să caute soluţii pentru ca transferul contribuţiilor să nu anuleze creşterile salariale de 25%. Soluţii, doar pentru cei un milion şi jumătate de bugetari. Cinci milioane de români angajaţi la patron încă se tem că le vor scădea salariile. 

După patru ore de proteste în faţa Guvernului, premierul părea că a găsit soluţia. Pentru bugetari: "Nu s-a luat decizia renunţării la acest transfer. Găsim o soluţie de compensare, sau de implementare a legii salarizării. Dacă se poate să nu mai facem acest tranfer, să vedem cum o compensăm."

De la Piteşti, liderul partidului, Liviu Dragnea, anunţă doar că mutarea contribuţiilor rămâne în picioare: "Nu avem de ce să renunţăm. Este o măsură bună şi ne batem pentru ea. De ce ar trebui să renunţăm? Doar pentru că sunt dispute la televizor? Şi cei care explică nu iau în calcul toate elementele. Noi asistăm în ultima perioadă la proteste generate de măriri de salarii. E o noutate, dar o să ne obișnuim și cu asta." 

Ca să păstreze mărirea promisă angajaţilor la stat, guvernanţii trebuie să găsească rapid bani într-un buget şi aşa asaltat din toate părţile. Teama cea mai mare a bugetarilor este că majorările promise vor fi aproape anulate prin transferul contribuţiilor sociale. 

Un angajat la stat cu un salariu net de 2.000 de lei, ar fi trebuit să primească de la 1 ianuarie o mărire de 25 de procente, adică, în mână, o leafă de 2500 de lei. În condiţiile actuale, când Guvernul vrea să treacă toate contribuţiile în sarcina angajatului, un bugetar va primi de la începutul anului un salariu mărit cu numai 4%. Restul de 21 de procente vor merge către bugetul de stat. Asta i-a şi scos în stradă pe bugetari. 

După prânz, angajaţii din spitale au plecat în marş către Ministerului Sănătăţii. Sindicaliştii cer şi deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Protestul nu îi înduplecă pe guvernanţi. Liviu Dragnea anunţă că nu se va renunţa la trecerea contribuţiilor sociale în totalitate la angajat