Antena Meniu Search
x

Mii de studenți au luat cu asalt cel mai tare târg universitar de joburi din ţară

N-au terminat încă facultate, dar îşi doresc un loc de muncă, în domeniu - dacă se poate! Mii de tineri au luat cu asalt cel mai tare târg universitar de joburi

Vezi și

N-au terminat încă facultate, dar îşi doresc un loc de muncă, în domeniu - dacă se poate! Mii de tineri au luat cu asalt cel mai tare târg universitar de joburi din ţară, organizat la Tg. Mureş. Studenţii sunt hotărâţi să se angajeze, însă - dacă nu merge direct - se mulţumesc şi cu stagii de practică fără niciun ban.

Daniela e în ultimul an de facultate. Şi chiar dacă are licenţa în faţă, deja se gândeşte serios să se angajeze: "Aici avem toate variantele de joburi disponibile.Acum depinde de ce-ţi doreşti tu. Eu fiind la o facultate de informatică, fac mai mult soft." 

E convinsă că a venit în locul potrivit. Mai ales că, ultima dată a plecat de la târgul de joburi cu o ofertă de internship care, spune ea, a făcut-o să devină un om responsabil: "M-a maturizat foarte mult mediul de angajare, mediul de un program fix, de sarcini fixe."

Posturi pentru toate gusturile şi specializările studenţilor. Cu asta au venit companiile. Plus cu oferte cu care speră să-i atragă pe tineri. 

Şi nu doar că pot face ceea ce le place, dar pentru asta primesc şi o răsplată financiară pe măsură. Adică şi o mie de euro pe lună, chiar dacă încă n-au părăsit băncile facultăţii. Florin Bodin, director centru de consiliere şi orientare în carieră: "Decât să lucreze în tot felul de suppermarketuri, pot să lucreze în domeniul în care ei se pregătesc, un timp parţial stabilit cu compania, astfel încât să poată să împace şi şcoala şi să-şi câştige şi experienţă şi nişte bănuţi." 

50 de companii au venit cu oferte de muncă, stagii de practică sau internshipuri. Iar facultăţile cele mai vânate de angajatori sunt cele de calculatoare, telecomunicaţii şi mecanică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Mii de studenți au luat cu asalt cel mai tare târg universitar de joburi din ţară