Antena Meniu Search
x

HALUCINANT! Cum se vând copii români, chiar de către angajaţii statului care ar trebui să îi îngrijească

România a ajuns din nou pe harta ţărilor sărace în care copiii sunt vânduţi ca în piaţă. Procurorii investighează 6 adopţii internaţionale făcute pe şpagă.

Vezi și

România a ajuns din nou pe harta ţărilor sărace în care copiii sunt vânduţi ca în piaţă. Procurorii investighează 6 adopţii internaţionale făcute pe şpagă. Există şi o regulă nescrisă: pentru un copil sănătos, blond, cu ochi albaştri, preţul sare de 1500 de euro. În timp ce bebeluşii care nu arată ca în reclame, se dau pe mai nimic.

Procurorii DIICOT sunt pe urmele a şase copii din România care au ajuns în Italia, Franţa, Marea Britanie şi Spania, pe mâinile unor români, în urma unor adopţii care ridică mari semne de întrebare.

Lucica Şimandan: Mă tot sună ăia din Italia, îs disperaţi, ei cred că aşa uşor fac rost de copil? Ei vor fotomodel.

Angajată DGASPC: Păi gemenii sunt daţi?

Pe acelaşi subiect

Lucica Şimandan: Păi mama e retardă, dacă le spun ce mamă are, ăştia fug şi cer şi banii înapoi.

Angajată DGASPC: Păi nu le zici nimic. Uiţi detaliul ăla. Gândeşte matematic. Ei vor un copil, tu le dai gemeni. Deci mai poţi să le ceri 500 de euro.

Prin interceptări, procurorii au stabilit că un copil de etnie, cu mici probleme de sănătate, costa câteva sute de lei, pe când un copil blond, cu ochi albaştri, ajungea să coste chiar şi 1500 de euro.

Românii stabiliţi în străinătatea plăteau mită pentru ca adopţia să nu aibă loc în doi trei ani, aşa cum se întâmplă de obicei. 

Lucica Şimandan: E blond cu tenu' alb, cu ochii albaştri. Mie mi se pare superb copilu'. Şi e de etnie română. Deci român, român. 

Mamă: Dar e frumos?

Lucica Şimandan: E foarte ok copilu'.

Mamă: Dau oricât, doar să fie sănătos şi frumos. 

Aceeaşi angajată a Protecţiei Copilului Braşov controla şi adopţiile făcute în ţară. "Le-a cerut investigatorilor să spună unde lucrează. Le-a arătat fotografii cu terenul din jurul casei sale, solicitându-le seminţe de iarbă pentru gazon."

Angajata de la Protecţia Copilului Braşov a fost arestată.

În ultimii 26 de ani, peste 8000 de copii şi-au găsit noi părinţi în afara României, iar alţi aproape 20.000 au fost adoptaţi de familii din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » HALUCINANT! Cum se vând copii români, chiar de către angajaţii statului care ar trebui să îi îngrijească