Antena Meniu Search
x

Aproape 100 de mineri s-au blocat în minele Paroșeni și Uricani şi amenință că vor intra în greva foamei

Aproape 100 de mineri s-au autoblocat în subteran, în minele Paroșeni și Uricani, ameninţând că vor intra în greva foamei, dacă guvernanții nu vor găsi rapid soluții la revendicările lor. Ei sunt nemulţumiţi, pentru că de la 1 decembrie, cele două mine urmează să fie închise.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 29.10.2019, 23:22

- Foto Profi Media - Imagine cu caracter ilustrativ

Aproape 100 de mineri s-au autoblocat în subteran, în minele Paroșeni și Uricani, ameninţând că vor intra în greva foamei, dacă guvernanții nu vor găsi rapid soluții la revendicările lor.

Ei sunt nemulţumiţi, pentru că, de la 1 decembrie, cele două mine ar urma să fie închise.

Minerii protestează în subteran

Aproape 100 de mineri s-au blocat în minele din Valea Jiului, ca formă de protest şi solicită prelungirea Ordonanţei 36, care le garanta plăţi compensatorii şi vechime în muncă pentru doi ani de zile, pentru cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare în acest interval de timp, precum şi angajarea la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara pentru cei care nu se pot pensiona încă, a precizat preşedintele Sindicatului Huila, Laszlo Domokos, pentru gjx.ro.

Minele Paroşeni şi Uricani au intrat, de la sfârşitul lunii decembrie 2017, în program de închidere şi ecologizare, în 2018 şi 2019 aici efectuându-se lucrări de punere în siguranţă a zăcămintelor de cărbune şi de drenaj al apei din galerii. Din anul 2020 ar trebui oprită staţia principală de ventilatoare şi să se treacă la închiderea rampelor puţurilor şi a legăturilor subteranului cu suprafaţa, informează presa locală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Aproape 100 de mineri s-au blocat în minele Paroșeni și Uricani şi amenință că vor intra în greva foamei