Antena Meniu Search
x

Ministerul Sănătății are PLANURI pentru 2015

Priorităţile din sănătate pe 2015 vizează o serie de schimbări, în bine, a sistemului sanitar

Priorităţile din sănătate pe 2015 vizează o serie de schimbări, în bine, a sistemului sanitar

Printre aceste măsuri se numără dezvoltarea programelor de prevenţie, cu obiective ca depistarea surdităţii la nou-născut şi a cancerului de col, realizarea de transplanturi pulmonare, introducerea unei noi terapii pentru hepatita C şi construirea a trei spitale regionale.

Astfel, actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite va continua prin introducerea unor noi terapii pentru bolnavii cronici. "În prezent se derulează etapa finală de introducere a triplei terapii pentru tratarea bolnavilor cu hepatită C", a precizat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, potrivit Mediafax.

"Aş vrea să reamintesc faptul că în 2014, după şapte ani, am reuşit să actualizăm de două ori lista de medicamente compensate şi gratuite, pentru ca pacienţii români să beneficieze de tratamente inovative care să determine o îmbunătăţire a calităţii vieţii lor, refacere rapidă după boală şi, implicit, o reintegrare mai uşoară în familie sau la locul de muncă", a adăugat Bănicioiu.

Cele mai importante investiţii din 2015 vor fi realizate cu ajutorul fondurilor structurale şi ale Băncii Mondiale, subliniază ministrul Nicolae Bănicioiu. Astfel, cu suportul Băncii Mondiale, va fi iniţiat un program naţional de radioterapie şi va începe construirea unor unităţi noi de radioterapie în întreaga ţară, în beneficiul pacienţilor cu afecţiuni oncologice. "Radioterapia este sectorul cel mai vitregit din oncologie, pentru că avem prea puţine centre, iar acestea dispun de aparatură veche, care nu mai corespunde", explică Bănicioiu.

Şi tot în 2015 va începe construirea a trei spitale regionale, la Iaşi, Timişoara şi Craiova, primele de acest gen de după 1989.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ministerul Sănătății are PLANURI pentru 2015