Antena Meniu Search
x

Ministrul Educaţiei vrea să doteze toate şcolile din România cu sisteme de supraveghere video

Elevii români vor fi supravegheaţi mai mult la şcoală. Ministrul Educaţiei vrea să doteze toate şcolile din România cu camere video în cel mai scurt timp.

Vezi și

Elevii români vor fi supravegheaţi mai mult la şcoală. Ministrul Educaţiei vrea să doteze toate şcolile din România cu camere video în cel mai scurt timp.

"Avem o parte din camerele montate pe exteriorul şcolii, holurile de acces, sălile de examen pe care există şi înregistrare audio." Sunt cele aproape 80 de camere montate la Liceul "Mihai Viteazul" din Bucureşti de mai bine de cinci ani. Funcţionează non-stop şi nu sunt utile doar în zilele de examen.

Părinţii vor să fie montate peste tot, chiar şi în clase. Elevii, însă... Reducerea actelor de violenţă e şi motivul pentru care ministrul Educaţiei vrea să doteze şcolile cu camere video cât mai rapid: "Indiferent de unde, tot de la buget aducem banii, avem o strategie comuna cu Ministerul Dezvoltării, cu autorităţile locale şi, încet, încet, după reabilitarea a 2.500 de unitîţi şcolare în paralel se pune şi acest sistem." 

În sectorul 2 din Bucureşti, în 2010 s-au cheltuit 2.520.000 de lei pentru sistemele din 125 de grădiniţe şi şcoli. Şi dacă facem un calcul simplu, un sistem care conţine 10 camere de supraveghere ajunge undeva la o mie de euro. Iar în România avem, în total, în jur de 20.000 de insituţii de învăţământ. Problema e că sunt multe şcoli, în provincie, mai ales, care au nevoie de bani pentru alte lucruri. 

Pe lângă sistemul Big Brother, elevii şi profesorii nu vor mai avea voie să folosească nici telefonul mobil în timpul orelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Educaţiei vrea să doteze toate şcolile din România cu sisteme de supraveghere video