Antena Meniu Search
x

Mirabelei Dauer i-a fost extirpat un rinichi. O cură de slăbire ar putea fi cauza efecţiunii artistei

Mirabela Dauer a fost operată de urgenţă la o clinică privată din Bucureşti. Analizele au arătat că artista avea o tumoră la rinichiul stâng.

Vezi și

Mirabela Dauer a fost operată de urgenţă la o clinică privată din Bucureşti. Analizele au arătat că artista avea o tumoră la rinichiul stâng şi, pentru a evita complicaţiile, medicii au decis extirparea. La sfârşitul anului trecut, ea a declarat că a renunţat la o dietă drastică pe bază de proteine, pentru că i-a afectat sănătatea. Nutriţioniştii avertizează că un astfel de regim alimentar poate cauza, pe termen lung, boli ale ficatului sau ale rinichilor.

În noiembrie anul trecut, Mirabela Dauer povestea în emisiunea "Dincolo de aparenţe" cum a reuşit să slăbească 14 kilograme. Aseară, cântăreaţa îşi anunţa fanii pe Facebook că a suferit o intervenţie chirurgicală de urgenţă. Medicii unei clinici private din Capitală au fost nevoiţi să-i extirpe rinichiul stâng, după ce au descoperit o tumoră şi o piatră în interiorul lui. Au luat această decizie radicală ca măsură de siguranţă pentru sănătatea artistei. 

"În viață trecem și prin clipele mai dificile... și-atunci ne sprijinim pe sentimente adevărate, iar eu am avut tot sprijinul din dragostea voastră, a fanilor mei." Presa a reluat astăzi una din rarele mărturisiri făcute de cântăreaţă, despre sănătatea ei. Recent, Mirabela Dauer recunoştea că a renunţat la o dietă drastică pe bază de proteine, pe care a ţinut-o timp de şase luni, pentru că s-a simţit rău. 

Regimul alimentar care a ajutat mai multe vedete de la noi şi din străinătate să slăbească este combătut de nutriţionişti. Consumul excesiv de alimente proteice afectează ficatul şi rinichii, iar consumul redus de fibre alimentare creşte riscul cancerului de colon. 

Dietele " la modă", care nu sunt recomandate de un specialist duc până la tulburări de alimentaţie în rândul tinerelor care îşi doresc să slăbească cu orice preţ.

Pentru Mirabela Dauer urmează o perioadă grea de recuperare. Artista aşteaptă externarea, apoi va vorbi despre cumpăna pe care a depăşit-o cu ajutorul medicilor, la vârsta de 70 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Mirabelei Dauer i-a fost extirpat un rinichi. O cură de slăbire ar putea fi cauza efecţiunii artistei