Antena Meniu Search
x

Doi angajaţi ai RADET au murit opăriţi, în timpul unei intervenţii la o conductă subterană fisurată

Doi muncitori de la RADET au avut parte de un sfârşit crunt.

Vezi și

Doi muncitori de la RADET au avut parte de un sfârşit crunt. În curtea căminului studenţesc Leu, din Capitală, au coborât în subteran, să deschidă un robinet, iar o conductă veche a explodat. Au fost suprinşi de apa clocotită la 100 de grade Celsius. Rudele victimelor avertizează că astfel de accidente se pot repeta oricând. 70 la sută dintre ţevile din subteran sunt mai vechi de 40 de ani. În urma accidentului, administratorul special al RADET, Răzvan Nițu, și-a dat demisia de onoare. Atenţie, urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional.

Iulian Roşca a ieşit din subteran pe picioarele lui. Pe colegul lui, echipele de salvare l-au găsit după aproape patru ore. Murise în apa care fierbea la aproape 100 de grade Celsius. 

În jurul orei 17, cei doi muncitori au coborât într-un canal colector pentru a repara o fisură care a apărut la reţeaua primară de apă. Numai că, în timpul lucrărilor, o ţeavă s-a spart, iar apa fierbinte a venit peste ei. Explozia s-a produs într-un cămin termic din complexul studenţesc "Leu". Conducta ar fi cedat sub presiunea apei clocotite, chiar în timp ce muncitorii încercau să deschidă un robinet. Nici salvatorii nu au putut interveni. 

Daniel Vasile, ISU Bucureşti -Ilfov: "În momentul în care au ajuns, au constatat că jetul de apă compact nu le permitea să pătrundă în interior. Acesta avea, să spunem, o înălţime de patru metri."

Pe acelaşi subiect

Câteva ore mai târziu, tânărul a primit vestea că tatăl lui s-a stins la Spitalul Militar, după o noapte de agonie. 

Şi totuşi, angajaţii RADET se plâng că pot muri în orice clipă. 70 la sută dintre conductele care traversează Capitala au o vechime de peste 40 de ani. Şi sunt peste 2000 de kilometri. Practic, reţeaua de termoficare poate ceda în orice clipă. 

Două anchete vor stabili cine sunt vinovaţii. La Poliţie, e dosar penal pentru ucidere din culpă, iar verificări se fac şi la compania de termoficare. Superiorii spun că ce doi angajaţi aveau echipament de protecţie şi au respectat procedurile de lucru. Familiile vor primi ajutor financiar pentru înmormântare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Doi angajaţi ai RADET au murit opăriţi, în timpul unei intervenţii la o conductă subterană fisurată