Antena Meniu Search
x

Video Mobilizare la Suceava. Sute de studenți-voluntari de la USV ajută refugiații ucraineni

După implicarea majoră pe care a avut-o în pandemie, Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava nu a rămas indiferentă faţă de drama refugiaților ucraineni care ajung în România. Astfel, sute de studenți lucrează cot la cot acum, într-un amplu proiect de voluntariat. 

de Redactia Observator

la 18.03.2022, 18:40

Vezi și

Studenți din România, Ucraina sau Republica Moldova sunt prezenți, zilnic, în principalele puncte de tranzit şi îşi oferă sprijinul necondiţionat.

Diana Petriuc, student voluntar: Nu am putut să rămân indiferentă de ceea ce se întâmplă acolo. La început am avut când n-am dormit şi 28 de ore, acum am organizat ture şi facem în ture câte şase ore.

Anton Zăzuleac, student voluntar: Ajut de vreo 3 săptămâni deja, mă implic ca translator, ajut cu transportul, mai ajut dacă e cazul cu un apartament, sau cu o chirie.

Universitatea are pregătite inclusiv spaţii de depozitare pentru donaţiile care urmează să fie trimise în Ucraina. 

Pe acelaşi subiect

Mihai Dimian, prorector USV: Au fost încărcate 200 de saltele medicinale,de aici distribuite fie către refugiaţii de aici, fie către Ucraina.

Căminele universităţii au devenit case pentru refugiaţi

Mihai Dimian, prorector USV: Aceasta locație a fost un cămin unde am cazat înainte studenţii Erasmus Aici am reuşit să amenajăm un centru de refugiaţi. Condiţiile sunt foarte bune, sunt două paturi în cameră cu toaletă, duş propriu.

Atenția şi grija studenților voluntari se îndeaptă mai ales către copii, cei mai vulnerabili în aceste momente dificile. Peste o mie de refugiaţi ucraineni au primit adăpost până acum în spatiile de cazare puse la dispoziție de Universitatea din Suceava.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Mobilizare la Suceava. Sute de studenți-voluntari de la USV ajută refugiații ucraineni