Antena Meniu Search
x

Multe dintre vopselele de păr de pe piaţă conţin substanţe toxice

Vopseaua de păr poate fi un pericol pentru sănătate. 7 din 10 vopsele de pe piaţă conţin substanţe toxice, extrem de agresive. Amoniac, parabeni, parfumuri sintetice şi intensificatori de culoare care ne lasă părul fără vlagă şi ne pot îmbolnăvi

Vezi și

Vopseaua de păr poate fi un pericol pentru sănătate. 7 din 10 vopsele de pe piaţă conţin substanţe toxice, extrem de agresive. Amoniac, parabeni, parfumuri sintetice şi intensificatori de culoare care ne lasă părul fără vlagă şi ne pot îmbolnăvi.

E concluzia unui studiu recent făcut de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor. Claudia îşi vopseşte părul de 20 de ani. Vopselele din comerţ i-au iritat scalpul, aşa că acum nici nu mai îndrăzneşte să facă schimbări radicale.

La o analiză recentă, cei de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor au identificat peste 25 de substanţe toxice în compoziţia vopselelor de păr. Ascunse cu litere de-o şchioapă în spatele unor promisiuni tentante. Printre ele, un colorant controversat la nivel internaţional. Para-fenilendiamina este o substanță care ajută la fixarea culorii pe firul de păr. Se regăseşte în aproape 70% dintre produsele pentru colorarea părului de pe piață. Este însă şi cea mai periculoasă.

Cauzează iritaţii grave ale pielii şi dificultăţi de respiraţie. Motiv pentru care este pe lista substanţelor interzise. Substanţele periculoase din vopsea pătrund în firul de păr şi în scalp. Prin acţiunea asupra celulelor din piele, pot declanşa alergii ca urticaria sau edemul. Pot ajunge chiar în sânge, iar pe termen lung pot duce la dezvoltarea unor tumori.

Pentru că în cazul vopselelor standard nu se pot regla cantităţile de pigment sau de amoniac în funcţie de structura părului fiecăruia. Dacă le folosim totuşi, trebuie să citim cu atenţie ingredientele şi să consultăm medicul dacă apar reacţii alergice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Multe dintre vopselele de păr de pe piaţă conţin substanţe toxice