Antena Meniu Search
x

Video Munca în exces, coşmarul pandemiei. Femeile se plâng că le-a fost furat din timpul pentru familie şi cei dragi

Patru din zece femei susţin că pandemia le-a distrus echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală. Reprezentantele sexului frumos spun că problema majoră a fost munca în exces, care a furat din timpul pentru familie şi pentru cei dragi. Totodată, spun cele mai multe dintre femei, în ultimul an n-au avut timp suficient pentru relaxare sau pentru hobby-uri. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 22.03.2021, 09:11

Vezi și

Pandemia nu a venit doar cu izolarea forţată de lume, ci şi cu responsabilităţi în plus. Multe femei au fost nevoite să dedice mult mai mult timp serviciului, astfel că orele de odihnă sau timpul petrecut cu familia au ajuns un lux.

În ultimul an, am dublat timpul de lucru, nu am apucat să mă relaxez. De când a intrat starea de alertă, urgenţă, lucrez dublu şi nu am avut deloc relaxare.

Aţi reuşit să faceţi faţă, astfel, nevoilor familiei?

Foarte greu am reuşit.

Pe acelaşi subiect

Când aţi fost ultima dată în concediu?

Nu am fost de când a intrat starea de urgenţă.

Să luăm pauze de mese şi să facem mişcare

Specialiştii sunt de părere că gestionarea corectă a timpului este foarte importată. Pentru a reuşi, însă, acest lucru, trebuie să creăm un echilibru între viaţa personală şi cea profesională. Mai exact, să nu amânăm lucrurile importante, să luăm pauze de mese şi să facem mişcare.

Cecilia Ardusatăn: Chiar dacă stăm foarte mult acasă şi sunt anumite restricţii, asta nu înseamnă că nu putem să ieşim în aer liber, cu măsurile de rigoare. Asta nu înseamnă că nu putem să ne plimbăm cu prietenii. Încă putem face acest lucru.

Tot psihologii spun că grijile noastre privind găsirea echilibrului perfect dintre viaţa profesională şi cea personală pot dispărea doar dacă ne concentrăm pe găsirea soluţiilor, nu pe identificarea problemelor. 

Cecilia Ardusatăn: Gândirea ne afectează ori bine ori rău. Nu pandemia în sine îmi creează mie probleme sau îmi creează depresie, ci cum mă raportez la pandemie.

Pe lângă sfaturile psihologilor, trebuie să mai ţinem cont de un lucru: chiar dacă pandemia ne afectează pe numeroase planuri, provocările şi greutăţile trebuie înfruntate şi trecute cu optimism.    

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Munca în exces, coşmarul pandemiei. Femeile se plâng că le-a fost furat din timpul pentru familie şi cei dragi