Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Paradisul turistic unde toată populația a fost vaccinată și nu există niciun caz de Covid-19

În Kastellorizo, pandemia de coronavirus a devenit istorie, după ce toți cei 500 de locuitori ai insulei grecești au fost vaccinați împotriva Covid-19.

de Ana Maria Ghiarasim

la 10.03.2021 , 00:03

  • Turiștii trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ pentru coronavirus, la sosirea pe insulă.

Din martie anul trecut și până acum, pe insulă a fost depistat un singur caz de Covid-19. Persoana în cauză a fost rapid izolată și virusul nu s-a răspândit în comunitate. Localnicii sunt atenți, dar trăiesc într-un mod mai relaxat. 

Oricine ajunge pe insulă trebuie să facă un test rapid înainte.

Locuitorii așteaptă turiștii pe insulă

Articolul continuă după reclamă

Maria Lazaraki a fost una dintre primele persoane vaccinate pe insula Kastellorizo. Restaurantul familiei sale rămâne închis, dar femeia de 90 de ani adoră să gătească pentru nepoții ei.

"Am făcut vaccinul! Am făcut prima doză și 15 zile mai târziu a doua. Toată populația s-a vaccinat, oameni de la 20 la 94 de ani. Bineînțeles că sunt bătrână, mi-am trăit viața, dar din fericire virusul nu a ajuns la insula noastră. Înainte de pandemie, aveam mulți turiști. Sperăm că se vor întoarce”, spune femeia, citată de euronews.com.

Pescarul Michalis Matsos a suferit numeroase pierderi financiare din cauza pandemiei și speră că situația se va îmbunătăți în următoarele luni.

”Turiștii nu mai vin, suntem singuri. Peștele nu poate fi vândut. Orice prind nu are nicio valoare. Sperăm că oamenii vor veni la vara, pentru că ei cumpără majoritatea peștelui pe care îl prind”, a spus pescarul.

Kastellorizo pledează pentru certificatul de vaccinare

Administrația din Kastellorizo ​​susține propunerea guvernului grec de eliberare a unui certificat de vaccinare.

Vaccinarea ne-a ajutat pe plan psihic, ne simțim mult mai bine”, spune viceprimarul insulei, Stratos Amigdalos. 

”Înainte simțeam multă anxietate, frică și nesiguranță. Nu puteam face față unui număr mare de cazuri COVID-19. Cred că lucrurile se vor îmbunătăți. Suntem, de asemenea, în favoarea certificatului de vaccinare. Mulți dintre locuitorii noștri l-au obținut deja. Pentru locuri mici, precum Kastellorizo, este important să știm că turistul care vine a fost vaccinat”, a spus Stratos Amigdalos.

Grecia plănuieşte să ridice restricțiile anti-Covid din sectorul de vânzări cu amănuntul și să redeschidă școlile înainte de sfârșitul lunii martie. De asemenea, autorităţile elene au anunțat că vor începe să redeschidă sectorul turistic în mai, înaintea sezonului de vară.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Paradisul turistic unde toată populația a fost vaccinată și nu există niciun caz de Covid-19