Antena Meniu Search
x

La munte, iarna se prelungeşte. Localnicii şi turiştii, convinşi că vor schia şi în aprilie

După câteva zile de temperaturi ridicate, la munte peisajul de iarnă a revenit. Azi-noapte a nins abundent pe Platoul Bucegi iar ţurţurii şi omătul proaspăt te duc cu gândul la un tablou al sărbătorilor de iarnă, nicidecum al celor Pascale. Localnicii spun că iarna se va prelungi cu o lună.

de Redactia Observator

la 21.03.2019, 17:39

Vezi și

După câteva zile de temperaturi ridicate, la munte peisajul de iarnă a revenit. Azi-noapte a nins abundent pe Platoul Bucegi iar în Harghita, ţurţurii şi omătul proaspăt te duc cu gândul la un tablou perfect al sărbătorilor de iarnă, nicidecum al celor Pascale, care urmează. În plus, localnicii spun că la ei iarna se va prelungi cu cel puţin o lună.

În inima munţilor din Harghita, peisajul de vis al iernii este conservat.

Turiştii veniţi de la Bucureşti susţin că peisajul este foarte frumos, temperaturile scăzute se resimt foarte bine şi este zăpadă în multe zone, astfel că se schiază fără probleme.

Kelen a venit tocmai din Australia în România, pentru a preda limba engleză, şi este fermecată de faptul că a ajuns într-o zonă în care primăvara încă ninge.

"Iubesc zăpada. Noi nu avem aşa ceva, aşa că este superb ce am întâlnit aici", a fost mesajul transmis de Kelen Konacia, o tânără venită din Australia în România pentru a preda limba engleză. 

Vremea este perfectă pentru competiţiile de ski care urmează să se desfăşoare aici săptămâna viitoare. Şi în munţii Buşteni a nins puternic pe creste azi-noapte. Zăpada s-a depus considerabil, semn că în weekend turiştii vor aglomera pârtiile în Sinaia şi Buşteni.

Ninsoare de martie în Harghita

În prima zi calendaristică de primăvară, localnicii din staţiunea Harghita Băi s-au trezit cu o ninsoare proaspătă depusă azi-noapte.

Zăpada groasă depusă astă-iarnă încă este pe marginea drumurilor. Munţi mari de zăpadă care nu se lasă topiţi de primăvară au acoperit porţile de intrare în curţile oamenilor

Nopţile geroase conservă zăpada. Aşadar iarna se prelungeşte în munţii din Harghita, iar localnicii susţin că aceasta va rămâne şi în aprilie, când se aşteaptă să aibă parte de noi reprize de schi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » La munte, iarna se prelungeşte. Localnicii şi turiştii, convinşi că vor schia şi în aprilie