Antena Meniu Search
x

Cea mai mare bogăţie a judeţului Mureş, locomotiva Mocănița, ar putea fi scoasă din funcţiune

Mocăniţa, celebra locomotivă cu aburi care leagă Târgu Mureș de Sovata, ar putea fi scoasă din funcţiune.

de Sorin Tanţoş

la 13.07.2020, 17:37

Vezi și
  • Traseul Mocăniţei durează aproximativ 3 ore dus.
  • Turiştii nici nu simt când a trecut timpul datorită peisajelor de poveste. 

Şi asta din cauza unui proiect care prevede construirea unei piste de biciclete chiar pe traseul mocăniţei. Trenul atrage anual mii de turişti din toată Europa.

Prima zi de funcţionare a faimoasei locomotive a atras mai mulţi turişi decât capacitatea trenului. 

Mircea Greabu, coordonator Mocănița Sovata: Traseul este de 14 km care pornește din gara mică Sovata intră prin pădure și în paralel cu șoseaua și ajunge în Câmpu Cetății și în general este un traseu frumos, iar la întoarcere majoritatea turiștilor îl laudă.

Traseul Mocăniţei durează aproximativ 3 ore dus. Turiştii nici nu simt când a trecut timpul şi asta datorită peisajelor de poveste. 

Asta dacă cei care deţin Mocăniţa vor reuşi să împiedice construirea unei piste de biciclete care ar pune în pericol traseul locomotivei.

Mircea Greabu, coordonator Mocănița Sovata: Pe rețelele de socializare am citit că există un proiect de lege depus la Senat care ar intenționa pe această linie Târgu Mureș până la Sovata să se construiască o pistă de bicicletă care ne afectează, nu numai pe noi. Pe mii de turişti care vin.

Până când soarta mocăniţei va fi clarificată turiştii se bucură de experienţa oferită de locomotiva cu aburi în deplină siguranţă

Pentru o plimbare de poveste turiştii plătesc 25 de lei pentru copii şi 40 de lei pentru adulţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Cea mai mare bogăţie a judeţului Mureş, locomotiva Mocănița, ar putea fi scoasă din funcţiune