Antena Meniu Search
x

Video Muzeu de tractoare inaugurat de un bărbat din Mureș. Cum arată vedeta colecției, un Porsche din 1959

Un bărbat din Mureş, pasionat de tractoare, a inaugurat un muzeu inedit, care atrage vizitatori din tot toată ţara. Bărbatul se laudă cu o colecţie de 14 modele de epocă pe care le-a recondiţionat şi care acum sunt în perfectă stare de funcţionare - adevărate bijuterii pe roţi cu care se făcea agricultură acum 70, chiar 80 de ani.

de Sorin Tanţoş

la 19.10.2022, 17:11

Vezi și

Attila Irsai iubeşte tractoarele încă din copilărie. 

Attila Irsai, proprietar tractoare: Pasiunea a apărut de vreo 15 ani, am moştenit-o de la bunicul care a fost tractorist în anii '50. Eram copil mic şi mă dădeam cu el, cu tractorul, pe câmpuri şi atunci m-am îndrăgostit de tractoare. 

Anii au trecut, însă Attila nu a renunţat la pasiunea lui. Acum 10 ani a achiziţionat primul tractor de epocă. 

Attila Irsai, proprietar tractoare: Primul tractor este un STEYR 180 A. L-am făcut din două bucăţi, că din una nu reuşeam şi am cumpărat de la fier vechi una şi una de la un domn care a vrut să îl dea la fier vechi şi l-am achiziţionat, mai ales că a avut actele originale. Majoritatea tractoarelor, 90%, au actele originale din ţările în care s-au fabricat.

Pe acelaşi subiect

Astăzi, bărbatul se mândreşte cu o colecţie de 14 modele, recondiţionate şi în perfectă stare de funcţionare, fabricate în Germania, Austria, Franţa dar şi SUA. Le-a cumpărat de la licitaţii, de la fier vechi dar şi de la fermieri. 

Attila Irsai, proprietar tractoare: Le-am avut parcate într-un loc după care mi-am dat seama că ar trebui să se bucure şi alţii de ele. Să se vadă. M-am gândit să fac un parc, un fel de muzeu să vadă şi alţii cum s-a lucrat cu tractoare în anii '30-'40. 

Vedeta colecţiei de tractoare este un Porche din 1959

Attila Irsai, proprietar tractoare: E un Porche mai de lux, 34 cai putere. La licitaţie începe între 10.000 şi 4.0000 de euro. 

Cel mai vechi tractor din colecţie vine din SUA şi este fabricat în 1938. 

Attila Irsai, proprietar tractoare: E motor pe benzină. E răcire pe aer cu patru pistoane. L-am cumpărat la licitaţie din Olanda. În Europa sunt cam rare modelele acestea. 

Muzeul primeşte vizitatori de pretutindeni însă copiii sunt cei mai încântaţi. Pe viitor, colecţionarul doreşte să cumpere un tractor Ford cu roţile din fier, o piesă de muzeu rară, fabricată în anii '20. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Muzeu de tractoare inaugurat de un bărbat din Mureș. Cum arată vedeta colecției, un Porsche din 1959