Antena Meniu Search
x

Muzica, terapie anti-stres

Muzica face parte din viaţa multor oameni, aproape clipă de clipă! Unii nici când merg pe stradă sau când dorm nu încetează să asculte muzică. Alţii au descoperit că muzica îi ajută chiar să se concentreze mai bine pe alte lucruri.

Vezi și

Muzica face parte din viaţa multor oameni, aproape clipă de clipă! Unii nici când merg pe stradă sau când dorm nu încetează să asculte muzică. Alţii au descoperit că muzica îi ajută chiar să se concentreze mai bine pe alte lucruri. Despre aceste adevăruri bine-ştiute, demonstrate însă şi ştiinţific, avem detalii de la Florentina Bent, absolventă a Intact Media Academy.

Cercetarile au demonstrat că muzică te ajută să te linişteşti şi îţi îmbunătăţeşte starea de spirit, iar o dispozitie bună te ajută să rămâi mai mult timp concentrat şi să înveţi mai bine. Dar, daca nu alegi muzica potrivita, este posibil sa faci mai mult rau decat bine, pentru ca vei fi distras de la studiu.

Muzica clasica este foarte armonioasa si este indicata chiar şi pentru momentele când examenele bat la uşă. Unele cercetari au aratat ca muzica lui Mozart are efecte deosebite, stimuland performantele intelectuale, fenomen numit deja "efectul Mozart".

Cei care nu apreciaza muzica clasica pot asculta ceva mai modern, dar cu un efect la fel de eficient: muzica ambientala. Se regaseste de obicei in coloanele sonore ale filmelor. Si sunetele din natura au un efect pozitiv, chiar daca nu pot fi considerate muzica. Sunetul ploii, al valurilor sau chiar zgomotul din jungla ajuta la relaxare. Indiferent ce stil de muzica alegi, nu trebuie sa apelezi la radio, pentru ca dialogul dintre prezentatori te va distrage.

Este foarte indicat sa asculti muzica si inainte de culcare sau inainte de a pleca la examen, pentru ca te vei relaxa si vei avea o stare de spirit mai buna.

Observator şi Intact Media Academy lansează un nou proiect, prin care absolvenţii IMA îşi dau examenul final chiar în platoul de ştiri. Ei îşi prezintă propriile ştiri, LIVE, în jurnalele zilei. Vrei să ai ocazia de a transmite ştiri, în direct, chiar din platoul Observatorului? Urmează cursurile IMA alături de unii dintre cei mai faimoşi jurnalişti ai momentului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Muzica, terapie anti-stres