Antena Meniu Search
x

Video Nămeți de 5 metri pe Transalpina. Când se va deschide cea mai înaltă şosea din România

Pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România, e zăpadă ca iarna. Drumarii au început astăzi deszăpezirea şi speră să deschidă drumul pentru turişti mult mai devreme decât în alţi ani, adică de Rusalii. E o misiune grea, mai ales că în unele locuri nămeţii ajung si la 5 metri. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 02.05.2023, 20:46

Vezi și

Utilajele de deszăpezire fac du te vino pe bucata de drum dintre Rânca şi Obârşia Lotrului, de altfel cea mai spectaculoasă bucată din Transalpina.

Diana Speretoiu, reporter Observator: Patru utilaje pentru deszăpezire acţionează pe Transalpina. Drumarii nu au o misiune prea uşoară. Aici, la ieşirea din staţiunea Rânca, zăpada măsoară un metru şi jumătate.

Aproape de Pasul Urdele şi la graniţa dintre Gorj şi Vâlcea, troienele ating şi cinci metri. 

Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova: Se verifică zonele de versant, unde există riscul ca zăpada să ajungă pe carosabil şi să pună în pericol participanţii la operaţiunile de deszăpezire.

Pe acelaşi subiect

Diana Speretoiu, reporter Observator: Pentru că nu ştiu cât de mare este zăpada dincolo de cota 2.000, drumarii nu pot avansa o dată certă pentru redeschiderea Transalpinei. Potrivit legii, şoseaua este închisă până pe 30 iunie.

Când se deschide Transalpina

Autorităţile speră să vină cu o veste bună şi să dea drumul circulaţiei mai devreme de această dată, poate chiar în următoarea minivacanţă de Rusalii. Până atunci, turiştii dornici să se aventureze pe creste mai au de aşteptat. 

Peter este din Germania. E prima dată în ţara noastră şi a văzut Transalpina în fotografii. Ar fi vrut s-o traverseze şi s-o admire de aproape, dar va fi nevoit să revină altă dată.

Peter, turist (n.r. traduce soţia lui): Va veni aici, îi place în România şi ne vom muta în România. Este dezamăgit că nu putem continua drumul mai ales fiind pentru prima dată, dar cu speranţa că revenim şi atunci o să vedem frumuseţea Transalpinei.

Operaţiunile de deszăpezire se întind de obicei pe două trei săptămâni. Dar o dată deschisă şoseaua care şerpuieşte până la 2.145 de metri este cea mai mare atracţie din munţii Gorjului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Nămeți de 5 metri pe Transalpina. Când se va deschide cea mai înaltă şosea din România