"Nu faceți greșeala asta". Turiști americani, dezamăgiți de experiența pe Transfăgărășan. De ce s-au plâns
Doi tineri din SUA au decis să petreacă o vacanţă de două săptămâni în România. Cuplul s-a bucurat de experienţe inedite în oraşele transilvănene, însă nu s-a ferit să atragă atenţia şi asupra aspectelor mai puţin plăcute ale perioadei petrecute la noi.
În urmă cu şase luni, cei doi vloggeri au ajuns pe Transfăgărăşan, unde s-au bucurat de peisajul de poveste. Însă, experienţa a fost umbrită de câteva incidente în trafic şi de mormanele de gunoi lăsate în urmă de turişti iresponsabili.
„Se pare că suntem la jumătatea drumului. Trebuie să spun că este superb aici, peisajele sunt incredibile, este natură și sunt animale sălbatice și înțeleg de ce acesta este cel mai spectaculos drum din lume, dar am prins o zi foarte proastă pentru a veni aici. A fost aglomerat tot timpul. Am avut foarte mare ghinion. Înainte să veniți, neapărat să verificați site-ul Transfăgărășanului, pentru a vedea ce se întâmplă”, spune tânărul în vlogul dedicat călătoriei pe cel mai spectaculos drum al României.
Partenera sa a taxat inclusiv comportamentul turiştilor. „E superb, dar am asistat la un comportament execrabil din partea turiștilor. Pietrele de peste tot sunt scrise cu Nu-știu-cine iubește pe Nu-știu-cine. Am oprit să ne dezamorțim picioarele și zona respectivă a pădurii era absolut înecată de gunoi”, potrivit Adevărul.
Tinerii, deranjaţi de faptul că nu există avertismente privind urşii din zonă
- Drapelul României, arborat în inima Ierusalimului. Povestea măicuţei care slujeşte aici de 21 de ani. Este...
- Oraşul din România în care se prepară vinuri ca în Toscana. Cât costă o noapte de cazare pentru două persoane...
- Traseu off-road cu picnic inclus, noua atracţie pentru turiştii care ajung în Vatra Dornei: "E totul...
„Oamenii se apropiau mult prea mult de urși. Nu este niciun semn care să anunțe că sunt urși în zonă, nu este niciun semn pe care să scrie: „atenție la urși”,„nu hrăniți urșii”, „nu arucați resturi”, nu e nimic. E o zonă în care fiecăruia îi e permis să facă ce vrea și oamenii se poartă exact așa”, spune Ashley.
„Cu siguranță ar trebui să fie niște semne de circulație, care să spună: „Nu hrăniți urșii”, „Reduceți viteza când treceți pe lângă urși”, „Nu aruncați resturile”, dar nu e nimic”, completează Jordan.
După ce au ajuns la Sibiu, cei doi americani au recunoscut că nu le-a plăcut experienţa pe Transfăgărăşan. „Am vrut să terminăm ziua cu ceva mai dulce, având în vedere că ziua de astăzi a fost într-un fel dulce-amaruie. Nu ne-a plăcut Transfăgărășanul sau, mai bine zis, nu ne-a plăcut experiența noastră a Transfăgărășanului. (...) Încercați experiența, dar nu într-o zi nebună ca aceasta”, a tras concluziile Ashley.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰