Antena Meniu Search
x

Video "Ne era dor!" Şi Oradea s-a îmbrăcat de sărbătoare. Atracţia principală a Târgului de Crăciun a fost bradul uriaş, decorat cu 14.000 de luminiţe

A venit și rândul municipiului Oradea să îmbrace straie de sărbătoare. Mii de oameni au asistat aseară la deschiderea Târgului de Crăciun și la aprinderea iluminatului festiv. Una dintre atracţiile principale a fost bradul uriaş, de 16 metri înălţime, decorat cu 14.000 de luminiţe.

de Georgiana Botez

la 03.12.2022, 09:30

Vezi și

Aseară şi-a deschis porţile şi târgul de Crăciun din Oradea. Ca în fiecare an, copiii au fost cei care au aprins luminile festive, iar orașul a fost gătit pentru sărbătoare.

Localnic: Ne era dor de un asemenea târg de Crăciun.

Florin Birta, primar Oradea: Noutăţile din acest an sunt că târgul de Crăciun se desfăşoară în Piaţa Unirii şi în Piaţa Ferdinand. Avem o roată, care îi va purta pe orădeni la înălţime, să vadă târgul de sus, un patinoar şi nu în ultimul rând, undeva după data de 15 decembrie, oraşul faptelor bune, ceea ce cred eu că este un lucru minunat. Totul este iluminat cu led, pentru că ne gândim, cu singuranţă, şi la reducerea consumului de energie electrică.

Târgul de la Oradea îl găzduieşte şi pe Moş Crăciun

Pe acelaşi subiect

Peste 3.000 de orădeni au ieşit aseară în centrul oraşului să vadă spectacolul de lumini oferit de miile de ghirlande şi ornamente.

Localnic: Ultimii 14 ani i-am petrecut la Viena, unde ne-am bucurat şi acolo. Recent ne-am reîntors în ţară şi ne bucurăm din plin pentru aceste momente minunate. Inima e acasă, ca şi acasă nu e nicăieri. 

Iar Moş Crăciun, care a ajuns tocmai de la Polul Nord, a fost colindat de zeci de copii. 

Moş Crăciun: Ai fost cuminte? Ştii că moşul vine doar la copii ascultători.

Reporter: Ce vă cer copiii?

Moş Crăciun: De la jucării, inclusiv gadgeturi. Moşul nu aduce cadouri numai pentru copii, şi adulţii primesc cel mai mult şi mai important lucru este că aducem bucurie şi fericire în casă. 

Deşi toate produsele artizanale, accesoriile de sărbătoare şi bunătățile au fost mai scumpe faţă de anii trecuţi... cele 30 de căsuțe au avut destui muşterii. 

Reporter: Cum sunt preţurile în acest an?  

Localnic: Acceptabile faţă de alt oraş, un pic mai mult decât anul trecut pentru că au crescut toate preţurile. 

Localnic: Preţurile sunt destul de piperate, dacă staţi să vă gândiţi că o felie de pizza este 10 lei, dar având in vedere că toate s-au scumpit, merge 

Târgul de Crăciun din Oradea va fi deschis până pe 26 decembrie, iar intrarea este gratuită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » "Ne era dor!" Şi Oradea s-a îmbrăcat de sărbătoare. Atracţia principală a Târgului de Crăciun a fost bradul uriaş, decorat cu 14.000 de luminiţe