Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! Nemtii apeleaza la romani pentru asamblarea masinilor de Formula 1

In ziua in care vom avea o masina suta la suta romaneasca intr-o cursa de Formula 1, nemtii se vor intrece deja cu navete spatiale pe Marte. Asta nu inseamna ca avem creiere capabile sa construiasca monoposturi.

Vezi și

E o liga mare. Mult prea mare pentru Romania, care inca viseaza la un pilot in Formula 1. La masina, nici sa nu ne gandim. Si, totusi, niste romani nu doar se gandesc, ci chiar construiesc un monopost pentru cea mai mare intrecere a lumii. Profesorii si studentii universitatii tehnice din Cluj s-au antrenat ani de zile construind bucati de bolizi pentru straini. Acum au trecut la profesionisti. “Noi putem nu doar sa fabricam anumite piese componente, dar putem sa asamblam corect si complet o masina de Formula 1”, a explicat Nicolae Bilc, profesor la Universitatea Tehnica din Cluj.

"Dupa cinci luni suntem in faza asta cu masina. Urmeaza sa plece in Germania pentru celelalte elemente”, a completat si Paul Bere, profesor la Universitatea Tehnica din Cluj.

In afara de motor si de alte cateva componente, romanii s-au ocupat de tot. Nu doar profesorii au lucrat la acest proiect. Ci si studentii. Doar cei mai norocosi dintre ei, pentru ca zeci de tineri s-au batut sa intre in aceasta echipa. Finalitatea va fi pe circuitul unui Mare Premiu de Formula 1. “Masina probabil o sa mearga pe circuit, fie o utilizeaza compania, fie o vor vinde”, a adaugat profesorul Dobre.

Profesorii clujeni au inceput contractele cu producatorii de bolizi pentru Formula 1 inca din 2000. Acum, spera cu totii ca nemtii vor fi incantati de produsul romanilor. In acest caz, nu ar fi exclus ca viitoarele masini de circuit sa fie Made in Romania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! Nemtii apeleaza la romani pentru asamblarea masinilor de Formula 1