Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nicio sancțiune în cazul bebelușului mort la maternitatea din Iași, în luna septembrie

La începutul lui septembrie, doi soţi din Iaşi începeau să îşi strige disperarea. După un travaliu lung, cumplit, femeii i-a fost făcută până la urmă cezariană. A născut însă un copil mort

de Redactia Observator

la 05.12.2014 , 16:35

La începutul lui septembrie, doi soţi din Iaşi începeau să îşi strige disperarea. După un travaliu lung, cumplit, femeii i-a fost făcută până la urmă cezariană. A născut însă un copil mort

Au cerut să li se facă dreptate. Aveau să iasă la iveală probleme complicate iar legiştii au stabilit că bebeluşul era mort de cel puţin 24 de ore, dar nimeni din spital nu a observat asta. Acum, comisia de malpraxis a stabilit că niciun medic al maternităţii nu poartă vreo vină. Este răspunsul sec şi rece pe care l-au primit cei doi părinţi după 3 luni în care au tot aşteptat să se facă dreptate.

Primul lor copil, aşteptat cu multă dragoste, a venit pe lume mort după ce mama ar fi fost lăsată o noapte întreagă să se chinuie. Cei doi soţi dau vina pe indiferenţa medicilor. Timp de 9 ore, gravida ar fi fost văzută doar de o infirmieră. Disperat, soţul ei a sunat de două ori la 112 să ceară ajutor.

Vezi și

Abia dimineaţă, un medic care abia intrase în tură i-a făcut cezariană. I-a spus că bebeluşul e mort. La necropsie, legiştii au stabilit însă că fătul murise cu 24 de ore înainte ca femeia să fie operată.

Conducerea spitalului a susţin că, tot timpul, tânăra de 26 de ani, a fost urmărită de medici.

Raportul Comisiei de Malpraxis va fi trimis către Ministerul Sănătăţii care va da verdictul final. Până acum, sancţiunile în acest caz au fost, mai degrabă, simbolice. Medicul Doina Iancu, cea care ar fi trebuit să fie de gardă, doctorul care a supravegheat sarcina dar şi un medic rezident au fost sanţionaţi cu 10% din salariu pe 3 luni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Nicio sancțiune în cazul bebelușului mort la maternitatea din Iași, în luna septembrie