Antena Meniu Search
x

Ninsoarea, cadoul lui Moş Crăciun pentru turiştii de la munte (Video)

Cel mai frumos cadou pe care îl puteau primi turiştii de la munte a fost zăpada. În Păltiniş, judeţul Sibiu, pârtiile au fost pline de oameni fericiţi. Căzăturile au fost la ordinea zilei, dar i-au făcut să-şi amintească de copilărie. Instructorii au fost ocupaţi toată ziua.

de Redactia Observator

la 25.12.2019, 20:42

Vezi și

Cel mai frumos cadou pe care îl puteau primi turiştii de la munte a fost zăpada. În Păltiniş, judeţul Sibiu, pârtiile au fost pline de oameni fericiţi. Căzăturile au fost la ordinea zilei, dar i-au făcut să-şi amintească de copilărie. Instructorii au fost ocupaţi toată ziua. Mulţi copii au renunţat la săniuţă şi au prins curaj pentru prima lecţie cu placa.

Pentru copii, fericirea este "albă ca zăpada". În căutarea omătului proaspăt, mii de turişti au ocupat pârtiile din Păltiniş. A nins peste cei 40 de centimetri de zăpadă artificială, iar schiurile alunecă fără probleme.

Deşi echipamentul este mai greu decât ei, prichindeii au prins repede curaj. Părinţii au plătit între 100 şi 150 de lei pentru prima lecţie cu instructor, la care se adaugă 45 de lei, costul unui echipament închiriat. 

Şi cei mai mari au trecut de primele căzături cu zâmbetul pe buze pentru că, de Craciun, supărările sunt strict interzise.

Copii sau oameni mari au umplut derdeluşul şi s-au întrecut în stiluri cât mai originale. 

Păltinişul arată în aceste zile ca-n poveşti, cu pensiuni cochete şi brazi ninşi. 

În zona montană e însă un Crăciun atipic. Zăpada lipseşte de pe multe pârtii. În toată ţara, sunt doar câteva pe care se poate schia. La 2000 de metri, pe Valea Soarelui, la Azuga, la Rânca, în Arieşeni sau pe Muntele Mic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ninsoarea, cadoul lui Moş Crăciun pentru turiştii de la munte (Video)