Noi condiţii legate de amânarea plăţii ratelor la creditele bancare

De Cristina Oprea.
Publicat: 31.01.2021, 10:00.
Actualizat: 31.01.2021, 12:52

Dacă vă gândiţi să amânaţi plata ratelor, trebuie să ştiţi că au apărut modificări legate de condiţiile în care se poate face acest lucru.

Vorbim de patru modificări aduse proiectului iniţial, iar cea mai importantă dintre ele este aceea care permite datornicilor să depună de mai multe ori cereri de amânare a ratelor la credit.

În noua formă a proiectului se fac precizări şi legate de reeşalonare sau felul în care băncile ar putea să stabilească data scadentă lunară.

Ca şi până acum, cei care pot să depună aceste cereri sunt persoanele fizice titulare ale unor credite ipotecare şi care pot să facă dovada faptului că din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus au înregistrat scăderi ale veniturilor.

Oamenii trebuie să ştie că au dreptul şi la mediere pentru a identifica cea mai bună soluţie în relaţia cu banca şi este bine să ceară sfatul unui specialist înainte să depună această cerere.

Totuşi, dacă optează pentru varianta suspendării plăţii ratelor bancare, cererile se pot depune până la data de 15 martie, iar banca are obligaţie să răspundă până în data de 31 martie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.