Antena Meniu Search
x

Noi DEZVĂLUIRI privind reabilitarea Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi: Preţul plătit a fost DUBLU faţă de cel de piaţă

Un nou articol privind reabilitarea Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi a fost publicat, astăzi, pe site-ul tolo.ro, în care se menţionează că renovarea făcută de Primăria Sectorului 1 a costat dublu faţă de cât ar fi trebuit.

Un nou articol privind reabilitarea Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi a fost publicat, astăzi, pe site-ul tolo.ro, în care se menţionează că renovarea făcută de Primăria Sectorului 1 a costat dublu faţă de cât ar fi trebuit.

Lucrările realizate la Secţia ATI a Spitalului de Arși sunt următoarele: 

  • S-au decopertat pereții prin îndepărtarea tencuielilor.
  • S-a rostuit zidăria.
  • S-a armat  zidăria degradată cu plase sudate și s-a retencuit.
  • S-a turnat șapă autonivelantă.
  • S-a schimbat tâmplăria exterioară cu ferestre fixe, etanșe.
  • S-au demontat instalațiile sanitare și s-au înlocuit cu altele noi.
  • Nu s-au decontaminat pereții.

Suprafaţa renovată a fost de 295 metri pătraţi, iar suma plătită a fost de 1,1 milioane de euro, ceea ce reprezintă o valoare de 3.800 de euro/mp plătită de Primăria Sectorului 1 pentru lucrări.

”Este dublu față de un preț normal și când zic preț normal zic și încercări microbiologice în perete și alte lucruri care înțeleg că nu s-au făcut. La cum arată lucrurile a fost o chestie politică. Cineva a vrut să-și dea cu pumnul în piept ca să arate cum renovează el un spital”, spune un specialist în construcții, care a supervizat lucrările la mai multe spitale din România.

Marţi, o echipă de control a Ministerului Sănătaţii a fost trimisă la Spitalul de Arși. Decizia a fost luată după ce tot site-ul tolo.ro a dezvăluit că pereţii secţiei de Terapie Intensivă nu ar fi fost decontaminaţi sau dezinfectaţi înainte de reabilitare.

"DSP-MB efectuează o acțiune de evaluare și control la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri împreună cu specialiști din cadrul INSP în vederea evaluării măsurilor întreprinse de spital pentru reabilitarea secției ATI. Până în acest moment nu deținem informații referitoare la prezența bacteriilor din secția ATI, la măsurile întreprinse pentru dezinfecție și decontaminare sau a materialelor folosite în reabilitarea acestei secții", sună un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Noi DEZVĂLUIRI privind reabilitarea Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi: Preţul plătit a fost DUBLU faţă de cel de piaţă