Antena Meniu Search
x

Noi modernizări pentru vagoanele CFR

Uşor, uşor, drumurile cu trenul devin tot mai plăcute. Nu mai puţin de 90 de vagoane CFR din Cluj sunt în plin proces de modernizare. 10 dintre ele sunt gata, iar 3 dintre acestea au plecat deja de la Cluj-Napoca către Galaţi.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 22.09.2020, 11:32

Vezi și
  • Uşile sunt acţionate electric şi au diferite elemente de siguranţă.
  • Printr-un sistem audio, personalul trenului poate transmite mesaje către călători în timp real.

Aer condiţionat, prize USB sau tapiţerie nouă pe scaune sunt doar câteva dintre dotările pe care le-au primit vagoanele.

Trenul interegio 1832, a plecat luni dimineaţă din gara Cluj-Napoca către Galaţi împreună cu cele 3 vagoane moderne. Acestea fac parte dintr-un lot de 10 bucăţi care au fost recondiţionate total la Cluj-Napoca.

Fiecare vagon este dotat acum cu sistem de climatizare pentru răcirea aerului în timpul verii şi încălzirea acestuia pe timpul iernii.

Uşile sunt acţionate electric şi au diferite elemente de siguranţă, iar printr-un sistem audio, personalul trenului poate transmite mesaje către călători în timp real.

Pentru fiecare vagon, CFR plăteşte nu mai puţin de. 2,3 milioane de lei către firma care le reabilitează.

Cătălin Nica: E un program pentru moternizarea a 90 de vagoane care o parte dintre ele vor fi pentru persoanele cu dizabilităţi, vagoanele sunt 90% noi, deci s-a păstrat doar carcasa.

Pentru transportul feroviar din vestul Europei nu sunt dotări ieşite din comun, însă pentru călătorii de la noi din ţară sunt schimbări importante.

De la începutul acestui an, CFR Călători a început modernizarea a 250 de vagoane şi are în plan recondiţionarea a tot atâtea şi în anul următor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Noi modernizări pentru vagoanele CFR